El gerent del Trueta i del Santa Caterina no es planteja cap retallada de plantilla

Vicenç Martínez diu que no hi ha problemes estructurals ni de seguretat a l'actual hospital de referència

L'anunci de creació d'una gerència única per al Trueta i el parc hospitalari Martí i Julià va despertar dubtes entre els professionals que temien que aquesta integració en la gestió desencadenés en retallades en plantilla. El nou gerent, el doctor Vicenç Martínez, ha explicat que aquestes primeres "pors" ja han quedat superades amb les reunions amb els professionals de les dues empreses públiques durant les quals ha pogut detallar quin és l'objectiu de crear aquesta gerència única. "No podem permetre, perquè no s'entendria, cap bossa d'ineficàcia ni duplicacions", ha afirmat el doctor Martínez.

En aquest sentit, ha explicat que de moment encara està en la fase d'anàlisi per veure com i de quina manera es treballa a cada centre i elaboraran un programa per redistribuir millor els serveis. En aquest sentit, ha explicat que encara és aviat per veure quins seran els que reordenaran primer però augura que començaran a implantar-ho a partir de gener. L'objectiu, diu, és optimitzar els 330 MEUR (milions d'euros) de pressupost que hi ha a cada centre, tot i que IAS i ICS continuaran gestionant els seus números per separat de moment. "Si veiem que és poc operatiu, ja ho canviarem", ha explicat.

El gerent ha explicat que el que es tracta és de seguir l'estela que ja van començar, per exemple, amb el laboratori que té direcció única o amb l'àrea d'urologia, on ja cooperen els dos centres. Martínez també ha explicat que el procés no és irreversible perquè si veuen que queden "descompensats" els dos centres, podran "corregir-ho".

Nou Trueta, vell Trueta

Pel que fa a un dels temes "polèmics" a Girona, el futur hospital Trueta, el gerent s'ha ofert a valorar totes i cadascunes de les propostes que els facin arribar. "Donarem la nostra opinió, analitzarem pros i contres", ha explicat. En la seva opinió, el futur Trueta ha de tenir ben a prop l'institut de recerca i investigació i "si pot ser" també la facultat de medicina de la Universitat de Girona (UdG).

El doctor Martínez Ibáñez ha assegurat que, mentrestant, aniran treballant en les actuals instal·lacions fins que faci falta perquè no hi ha ni problemes estructurals ni de seguretat que ho desaconsellin. "Hi ha degradació perquè l'edifici és vell però no té més problemes perquè anem fent", ha conclòs.