Un centenar de saltencs increpen la ministra d'Habitatge per la remodelació del centre

Els veïns demanen més informació i la Beatriz Corredor ha fet una crida a la calma

La incertesa i el fet de no saber quins blocs de pisos aniran a terra quan tirin endavant el projecte de remodelació del sector centre de Salt (Gironès) ha empès un centenar de veïns a concentrar-se davant l'ajuntament aprofitant la visita de la ministra d'Habitatge, Beatriz Corredor. La ministra, l'alcaldessa de la població, Iolanda Pineda, i el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, han formalitzat aquest dijous el conveni que preveu rentar la cara al barri més superpoblat de la vila, esponjar-lo i rehabilitar els edificis.

Els veïns han criticat que s'hagin assabentat per la premsa del projecte i que encara no sàpiguen si el seu pis és un dels que anirà a terra. 'L'únic que demanem és informació i participar en el projecte', ha afirmat un portaveu dels veïns, Jorge de la Torre. Després de la visita de la ministra pels carrers inclosos en el pla d'urbanització –Àngel Guimerà, doctor Ferran, Torres i Bages i Francesc Macià-, els veïns s'han reunit amb ella i l'alcaldessa per expressar les seves inquietuds.

Beatriz Corredor ha fet una crida a la calma i assegura que 'entén' la preocupació dels veïns però que tot el projecte servirà per millorar la seva qualitat de vida. La ministra ha assegurat que tot just s'ha signat una aportació econòmica però que ara comença tota la feina liderada pel consistori i que haurà de planificar quins pisos no es poden rehabilitat i caldrà ensorrar i on aniran a viure els veïns dels immobles afectats. També caldrà veure quins pisos es poden remodelar i adequar per assegurar la confortabilitat.

En la mateixa línia, l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, ha garantit que tot el procés es farà colze a colze amb els veïns i que hi haurà tota la informació a l'abast dels saltencs. De fet, ja ha emplaçat els veïns a una reunió el pròxim dijous. Una reunió durant la qual Pineda exposarà les línies generals de la proposta però sense poder encara entrar en detalls de quins seran els immobles afectats perquè a partir d'ara, després d'aquest primer pas, s'anirà perfilant com i de quina manera es tirarà endavant el projecte.

A la plaça de l'Ajuntament de Salt s'han mesclat els aplaudiments d'alguns amb els crits de 'fora, fora' d'altres veïns que temen pel futur dels seus immobles. A més, durant el recorregut per Salt, els veïns han seguit la comitiva encapçalada per la ministra i l'alcaldessa amb pancartes on reclamen més informació. 'Volem deixar clar que som veïns preocupats, no estem en contra del projecte però reclamen més informació', ha assegurat de la Torre que ha volgut deixar clar que darrere de la plataforma veïnal 'no hi ha cap partit ni influència política'.