Wes Anderson explica una història d'amor adolescent a 'Moonrise Kingdom'

'Ríndete mañana' retrata la desesperada lluita del filipí Paco Larrañaga per demostrar la seva innocència

El món de Wes Anderson torna a brillar a 'Moonrise Kingdom', una història d'amor adolescent en un campament anomenat Camp Ivanhoe l'estiu del 1965, que es va presentar al festival de Cannes. Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Frances McDormand, Tilda Swinton, Jason Schwartzman formen un repartiment de luxe per a l'esperada pel·lícula del creador de 'Life Aquatic' i 'Fantàstic Sr Fox'., que filma un conte sobre l'escapada de dos enamorats en una illa de la costa de Nova Anglaterra.

Propera per temàtica a 'Un método peligroso' de David Cronenberg, arriba 'Hysteria', dirigida per Tanya Wexler, que trasllada l'espectador a finals del segle XIX i li presenta el doctor Joseph Mortimer Granville, inventor del primer consolador elèctric, creat per tractar el que es coneixia aleshores com a histèria femenina. En el repartiment hi ha Hugh Dancy, Maggie Gyllenhall, Felicity Jones i Rupert Everett.

Michael Collins ha portat a la gran pantalla en forma de documental la desesperada història de Paco Larrañaga, el jove de 19 anys filipí que va ser condemnat per un assassinat que no va cometre i que encara compleix condemna a Espanya, on va ser traslladat des de Filipines. Dirigit per Michael Collins, 'Ríndete mañana', compta amb la participació del mateix afectat Paco Larrañaga i els seus pares, Manuel Larrañaga i Margot González, que no han parat de lluitar per alliberar el seu fill.
 

 
Guy Pearce és el protagonista de 'MS1: Máxima seguridad', on interpreta un antic agent del govern enreixat injustament, a qui se li ofereix la llibertat si aconsegueix rescatar d'una presó espacial de màxima seguretat a la filla del president dels Estats Units, Emilie, paper que fa Maggie Grace, popular per la sèrie 'Lost'. És un thriller d'acció angoixant dirigit per James Mather, amb un guió que també firma i produeix Luc Besson.
 

 
L'actriu Julie Delpy fa tots els papers que pot a 'Le skylab', pel·lícula que ha escrit i dirigit i també interpreta. Al costat de Lou Avarez, Eric Elmosnino, Aure Atika, Noémie Lvovsky, Bernadette Lafont o Emmanuelle Riva, construeix el temor d'una família reunida per una celebració per si l'estació espacial Skylab cau sobre la Terra.
 

'Acto de valor' és un film sobre la U.S. Navy i els SEAL, dirigit per Mike McCoy i Scott Waugh, que està protagonitzada per soldats reals en actiu de la marina nord-americana. Quan una missió secreta per rescatar un agent de la CIA revela inesperadament un complot amb conseqüències inimaginables, un equip de guerrers d'elit surt en una missió secreta que els portarà per tot el món Hi actuen Roselyn Sanchez, Alex Veadov, Jason Cottle i Nestor Serrano.
 

'Sácame del paraíso' és una comèdia amb Jennifer Aniston, l'eterna Rachel de Friends, i Paul Rudd, que va participar a 'We hot American Summer', dirigida com aquesta per David Wain, sobre una comunitat d'esperit hippie on van a parar els protagonistes quan es queden sense feina a la gran ciutat. Dirigida per aquest habitual de les comèdies amb marca Hollywood, ha rebut molt males crítiques a la premsa nord-americana per la seva banalitat i previsibilitat.
 

Aquest divendres, que la cartellera arriba carregada de novetats, també s'estrenen 'Iceberg', de Gabriel Velázquez sobre tres històries d'adolescència; 'Norteado', de Rigoberto Perezcano, contextualitzada a Tijuana, 'La senda', de Miguel Ángel Toledo, sobre un matrimoni en moments baixos, i 'Cinco días sin Nora', sobre l'amor i la mort.