L'Audiència absol el pare de Santa Cristina d'Aro acusat de violar la fillastra i abusar del seu fill de 3 anys

La sentència no dóna cap mena de credibilitat al relat de la fillastra

La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Ildefonso Carol, no dóna 'cap mena de credibilitat' a la versió de la fillastra. La noia va denunciar que el processat la va violar repetidament mentre la portava amb cotxe a l'institut. Els abusos, segons sostenia, haurien començat la finals de l'any 2003 (quan ella tenia 12 anys) i s'haurien allargat ben bé fins al 2007.

El tribunal, però, considera que la fillastra es va inventar el relat dels abusos. D'entrada, perquè en el moment en què situava l'inici de les violacions, el processat es trobava en presó preventiva i, per tant, era 'materialment impossible' que hagués comès els abusos.

A més, la sentència també recull que la declaració de la fillastra 'és difícilment creïble' perquè està plena de contradiccions. Entre aquestes, l'Audiència ressalta que la noia no recordava si el processat feia servir o no preservatiu i, fins i tot, es va arribar a inventar que en una ocasió l'acusat l'havia perseguida per la muntanya després que intentés fugir.

'El seu testimoni no té cap credibilitat', conclou la sala. En referència al petit, el tribunal també considera que Joan Massaguer tampoc va abusar del nen en cap moment. Segons les acusacions, quan el fill tenia 3 anys, l'home l'hauria despullat i l'hauria obligat a fer-li tocaments i masturbar-lo.

L'Audiència de Girona, però, indica que el nen 'no presentava lesions ni vestigis' d'haver patit abusos, i que tampoc els va relatar en cap declaració, ni policial ni judicial. A més, la sentència també recull que, en aquest cas, no es poden donar per vàlides les declaracions dels seus familiars –la mare i els germans.

Finalment, per arribar a la convicció que Massaguer és innocent, el tribunal també ressalta que els psicòlegs dels jutjats que van examinar els dos menors van concloure que no hi havia hagut abusos. Per això, l'Audiència de Girona absol Massaguer dels delictes d'abusos sexuals i violació que se li imputaven.

A més, el tribunal també absol Massaguer d'haver trencat l'ordre d'allunyament que se li va imposar mentre durava la instrucció del cas. La sentència recull que les trobades que el pare va tenir amb la fillastra o el petit van ser 'fortuïtes' perquè tots vivien al mateix poble, Santa Cristina d'Aro.

Estigmatitzat per la denúncia

Per aquests fets, Joan Massaguer s'enfrontava a una pena global de dinou anys de presó, que li van demanar les acusacions en acabar el judici. Ara, un cop l'Audiència l'ha absolt, el seu advocat defensor, Carles Monguilod, ha cridat l'atenció sobre 'el calvari que va haver de passar el meu client, estigmatitzat per una denúncia que el tribunal diu que no és creïble'. I ha afegit: 'Això és tràgic'.