Jutgen un pare de Santa Cristina d'Aro acusat d'abusar sexualment del seu fill de 3 anys

L'acusat, que s'enfronta a 19 anys de presó, ja va ser condemnat per violar una turista anglesa

Jordi Massaguer ja va ser condemnat l'any 1999 per haver violat una turista anglesa a Platja d'Aro (Baix Empordà). Per aquests fets, va complir tres anys de presó. A més, el 2004 també va ser jutjat haver intentat abusar d'una altra turista a la mateixa localitat. Aquest dimarts, l'home, que té 38 anys, s'ha tornat a asseure a la banqueta dels acusats. En aquesta ocasió, Massaguer s'enfronta inicialment a una pena de 19 anys de presó per haver violat la seva fillastra i haver abusat sexualment del seu fill. Segons sostenen les acusacions, el processat aprofitava que portava la nena amb cotxe fins a l'institut per fer-li tocaments.

Fins i tot, en una ocasió, l'home hauria immobilitzat la fillastra amb unes manilles i l'hauria penetrada vaginalment. El fiscal i l'acusació particular sostenen que els abusos a la nena van començar quan la menor tenia 12 anys i es van allargar ben bé fins al 2007.

A més, les acusacions també sostenen que Massaguer va abusar del seu fill quan aquest tenia 3 anys. Almenys en una ocasió, pels voltants del mes d'octubre del 2008, l'home hauria obligat el nen a abaixar-li els pantalons, fer-li tocaments i llepar-li el penis. Per guanyar-se la confiança de l'infant, el pare simulava que tot formava part d'un joc.

Ho atribueix a una venjança

Aquest matí, durant la seva declaració, Joan Massaguer ha negat categòricament tots els extrems. L'acusat ha explicat que mai havia abusat ni de la seva fillastra ni del seu fill, i ha atribuït la denúncia de la mare a una venjança. 'L'única cosa que vol és allunyar-me del meu fill petit, i quan ens vam separar ja em va dir que em faria la vida impossible', ha declarat, a preguntes del fiscal.

Per la seva banda, la mare ha explicat que donava plena credibilitat al relat del seu fill. La dona ha dit que va descobrir els abusos perquè una nit, després de banyar l'infant, va veure com es posava el dit a l'anus. 'Quan li vaig demanar per què ho feia, el nen em va explicar que no passava res, perquè formava part d'un joc que feia amb el seu pare', ha indicat la mare.

La dona ha relatat que, després, el nen li havia explicat –amb les seves paraules- de quina manera Massaguer abusava d'ell. 'Em va explicar que allò era un secret, i fins i tot em va dir que al seu pare li sortia fang blanc del penis', ha declarat.

Incís en els dies

La defensa de Massaguer, durant el judici, ha fet incís en el fet que, després de conèixer els abusos al nen, la mare va tardar tretze dies a presentar denúncia. La dona ha explicat que havia deixat passar aquest temps perquè volia 'estar segura' del què havia de fer, però que en cap moment 'havia dubtat' de les paraules del seu fill.

La denúncia que va donar origen al cas es va presentar l'octubre del 2008. Va ser aleshores quan la fillastra de l'acusat també va explicar tots els abusos davant la policia. La defensa de Massaguer també s'ha preguntat com és que havia passat tot aquest temps, ja que –segons el relat de les acusacions- el processat hauria deixat d'abusar de la noia a l'estiu del 2007.

La declaració del nen s'ha fet a porta tancada. Per aquests fets, Joan Massaguer s'enfronta inicialment a una pena de 19 anys de presó. A més dels abusos i les violacions, el fiscal i l'acusació particular també li imputen un delicte de trencament de l'ordre d'allunyament que se li va imposar.

Segons ha explicat la mare, després de presentar denúncia, Massaguer va seguir els seus fills quan sortien d'escola i, fins i tot, va anar a trobar el menut a escola. A més de la pena de presó, el processat s'enfronta a pagar una indemnització de 26.000 euros.