Mantenen la demanda de 19 anys de presó per al pare de Santa Cristina acusat d'abusar dels fills

Els perits judicials sostenen que tot plegat és una invenció dels fills però els psicòlegs opinen el contrari

El judici contra el pare de Santa Cristina d'Aro acusat d'abusar dels fills s'ha centrat aquest dimarts en les declaracions dels perits. Durant la sessió, s'han evidenciat les discrepàncies entre uns i altres a l'hora de concloure si Massaguer va violar la seva fillastra –de només 12 anys- en repetides ocasions, i si també va abusar sexualment del seu fill quan el menut tenia 3 anys.

Per una banda, els perits judicials que es van entrevistar amb la noia i el petit han conclòs que no hi va haver abusos sexuals. L'informe dels perits recull que el relat de les violacions que va fer la fillastra 'no és creïble', perquè durant l'explicació va incórrer en diverses contradiccions, canviava punts de la narració i introduïa nous fets.

'Hi ha indicadors d'invenció per part de la menor', recull l'informe pericial. Pel que fa al fill de 3 anys, els perits també sostenen que, durant l'entrevista, el nen no va explicar res que els portés a pensar que havia estat víctima de tocaments per part del seu pare. 'En cap cas el menor reflecteix abusos, i fins i tot explica que tenia una relació cordial i afectiva amb el seu pare', ha declarat un dels psicòlegs, Josep Ramon Juárez.

Aquesta avaluació, però, es contraposa totalment a la que han fet els psicòlegs del servei especialitzat que han atès els dos menors durant més d'un any. I és que ells sostenen que Jordi Massaguer va abusar del menor i va violar la fillastra 'sense cap mena de dubte'.

Jugar amb titelles

Per exemplificar-ho, un dels psicòlegs, Manel Carrera, ha explicat que durant les sessions el nen jugava amb dos titelles. Un d'ells representava un dimoni, i l'altre un nen. 'Em va començar a explicar que el titella gran, que es deia Jordi i era el seu pare, tocava el penis i l'anus del petit', ha declarat el psicòleg. Carrera també ha dit que el menut era molt 'introvertit' i que, en una sola entrevista era difícil d'avaluar si havia o no patit abusos.

Aquesta és la mateixa tesi que ha sostingut la psicòloga Raquel Olmo, que durant tot aquest temps ha atès la fillastra. La psicòloga ha explicat davant el tribunal que la jove patia símptomes d'un estrés posttraumàtic propis d'una agressió sexual, i que no serien compatibles amb el sentiment de culpabilitat que es podria sentir en cas que s'hagués inventat les violacions.

Després de les declaracions dels perits, les parts han anunciat les conclusions definitives. El fiscal i l'acusació particular han mantingut la demanda de dinou anys de presó per a Jordi Massaguer, a qui acusen dels delictes d'agressió sexual, abusos sexuals i trencament d'ordre d'allunyament. En matèria de responsabilitat civil, el ministeri públic sol·licita que el processat pagui una indemnització de 18.000 euros, que l'acusació particular eleva fins als 26.000.

La defensa, per la seva banda, s'ha ratificat en la seva demanda d'absolució. El cas, que s'ha jutjat a la Secció Tercera de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència. L'acusat ja va ser condemnat anteriorment a tres anys de presó per violar una turista anglesa a Platja d'Aro (Baix Empordà) i, més tard, també va ser jutjat per intentar-ho amb una altra.