La manifestació de Vox contra la gestió del coronavirus aplega trenta vehicles a Girona

La protesta també s'ha celebrat a Barcelona, Lleida i Tarragona

La manifestació en cotxe que Vox ha convocat per aquest dissabte al migdia a Girona contra la gestió de la pandèmia de coronavirus per part del govern espanyol ha aconseguit concentrar un total de trenta vehicles.

Els conductors s'han aplegat provinents de diversos punts de tota la província a la plaça U d'Octubre en el que havia de ser una gran protesta al govern de Pedro Sánchez. La concentració s'ha repetit a la mateixa hora a Barcelona, Lleida i Tarragona amb un seguiment dispar.

Entre els manifestants a Girona hi havia Alberto Terradas, cap del partit a la demarcació, que ha llençat consignes com que "ara és el moment de sortir de casa i cridar govern dimissió".

Dilluns el ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, va prohibir les quatre manifestacions que Vox volia fer amb cotxe a les quatre capitals catalanes aquest dissabte. La més nombrosa era la convocada a Barcelona entre les onze del matí i les tres de la tarda, on la formació preveia l'assistència d'uns 200 cotxes. A les altres tres capitals, Girona, Tarragona i Lleida, la convocatòria preveia que l'acte durés mitja hora, entre les dotze i dos quarts d'una del migdia, i que hi participessin una cinquantena de cotxes a cadascuna. Marlaska va prohibir les manifestacions per considerar que resulten “incompatibles” amb les “restriccions imposades” per l'estat d'alarma.