Dos detinguts per cometre un robatori violent a una anciana en ple carrer a Salt

Son dos joves de 19 anys veïns de Girona

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 19 de maig, a Salt, dos homes de 19 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de Girona, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb violència i intimidació.

La tarda del 19 de maig agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana d’aquesta comissaria estaven fent patrullatge preventiu per la població de Salt quan van ser requerits per un home que havia estat testimoni d’un robatori a una dona d’edat avançada feia poc.

Dos homes li van sostreure violentament el collaret d’or i li van causar una lesió lleu a la zona del coll. Tot seguit, van fugir corrents en direcció al carrer Jaume Vicens Vives.

Els agents es van adreçar al lloc dels fets i van aconseguir localitzar la víctima, una dona gran que estava molt espantada. Mentre un dels agents es va quedar amb la senyora, l’altre va començar la recerca dels autors amb la descripció facilitada i la direcció de fugida.

Amb el suport de diverses patrulles i de la ciutadania, que els informaven del recorregut i la direcció dels lladres, van saber que els dos autors havien entrat en un edifici del carrer Garbí.

Els agents van localitzar al replà del segon pis a tres homes, dos dels quals coincidien plenament amb la descripció facilitada. A més, estaven completament suats i amb la respiració entretallada, presumptament a causa de la fugida del lloc dels fets. Immediatament se’ls va detenir com a presumptes autors de l’estrebada.

Els detinguts, amb antecedents policials per fets similars, van passar el dia 20 a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.