Girona habilitarà dos espais perquè els gossos puguin anar deslligats

La Plataforma de Propietaris de Gossos de Girona agraeixen el gest però reclamen que els dos tancats són "insuficients"

Segons fonts de la plataforma, el consistori gironí es va reunir amb diversos membres de l'entitat el passat 23 de maig. Durant aquesta reunió, els membres de la plataforma de Propietaris de Gossos de Girona van demanar la creació d'espais habilitats perquè els animals de companyia poguessin jugar i relacionar-se entre ells lliurament. Durant la trobada, els membres de l'entitat van aprofitar l'ocasió per criticar que la majoria d'expenedors de bosses per recollir els excrements dels animals estan sempre buits i van reclamar que la quota del cens que han de pagar per tenir un gos no suposa cap contraprestació pels amos dels animals.

A més, els membres de l'associació van detallar que la ordenança de tinença d'animals és "contradictòria" perquè, d'una banda s'explica que els amos dels animals han de vigilar que el gossos facin exercici i es desenvolupin de manera física tot i que, en un altre article, es detalla que els animals no poden anar deslligats pel carrer. "És contradictori i aquest és un dels arguments més forts que tenim per demanar l'habilitació d'espais lliures pels animals", ha assegurat una de les membres de la plataforma, Victòria Sánchez.

Els tancats es podrien utilitzar durant aquest estiu

Segons l'entitat, el consistori es va adonar d'aquest aspecte i va assegurar que treballarien per crear dos espais a la ciutat - un a la zona de la Devesa i l'altre al barri de Palau- perquè els animals poguessin anar sense cadenes. L'Ajuntament de Girona encara no ha concretat els espais on s'ubicarien els tancats com tampoc el dia en què es posaran en funcionament, els equipaments o si s'instal·laria algun sistema d'il·luminació. D'altra banda, però, el consistori ha assegurat que espera poder-los tenir a punt durant aquest estiu i fins i tot té previst crear un tercer tancat a partir del mes d'octubre.

No obstant això, la plataforma ha reclamat que els dos tancats són "insuficients". "Agraïm a l'ajuntament la seva proposta però qualsevol persona que no visqui en aquestes zones necessitarà fer quilòmetres amb el cotxe o caminar llargues distàncies per poder anar fins aquests llocs", ha explicat Sánchez. Per aquest motiu, l'entitat demana que hi hagi un tancat d'aquestes característiques a cada un dels barris de la ciutat. Ja poden ser tancats o espais lliures les voreres del riu Onyar. Fins i tot, els membres de l'associació proposen establir uns horaris concrets - tal i com succeeix a Mataró- en els quals els animals poden anar deslligats. En principi, l'associació s'havia de tornar a reunir amb el consistori aquest passat dijous però, per motius d'agenda, l'ajuntament va posposar la reunió fins a nou avís.

Per tal de reclamar la instal·lació d'espais habilitats a cada un dels barris, la plataforma tornarà a fer una passejada per la ciutat de Girona aquest dilluns a la tarda. Els propietaris dels animals, acompanyats de les seves mascotes sortiran de la plaça Miquel Santaló a les vuit del vespre fins arribar a la plaça del Vi.