Els propietaris de gossos a Girona diuen sentir-se perseguits per la policia

Un centenar de veïns de Girona amb les seves mascotes demanen espais habilitats on poder deslligar els animals

La manifestació ha estat organitzada per la Plataforma de Propietaris de Gossos de Girona. Una de les membres d'aquesta organització, Victòria Sánchez, ha explicat que, actualment, la ciutat de Girona no disposa de cap lloc habilitat on els animals puguin estar deslligats. Per aquest motiu, els manifestants han demanat a l'Ajuntament que els ajudi a complir la ordenança de tinença d'animals i adjudiqui una zona a cada barri de Girona on els gossos i els altres animals puguin córrer lliurement.

Els participants han demanat al consistori gironí que segueixi l'exemple de l'Ajuntament de Mataró que ha designat unes zones i horaris en els quals els animals poden anar deslligats.

D'altra banda, Sánchez ha detallat que els propietaris de gossos de Girona se senten "perseguits" per la Policia Municipal del municipi. Els participants han detallat que els agents els segueixen i controlen per multar-los en cas que cometin una "mínima" infracció. "S'està castigant de forma desmesurada, amb multes desorbitades, als ciutadans de Girona que tenen un gos", ha insistit Sánchez. A més, els participants han denunciat que la taxa municipal per la tinença d'animals de companyia i el preu d'inscripció al cens municipal és "abusiu" i no està relacionat ni lligat "a cap tipus de contraprestació o servei útil".

La manifestació ha començat a les vuit del vespre a la Plaça Catalunya i ha recorregut el Pont de Pedra, el carrer Santa Clara, la pujada de Sant Feliu, el carrer de la Força, el carrer de l'Argenteria i la Rambla de la Llibertat fins arribar a la plaça del Vi.

La majoria de ciutadans gironins que han topat amb l'acte de protesta s'han mostrat sorpresos i divertits. Amb crits de 'Els gossos volen un espai on poder córrer' i 'Els gossos borden perquè no tenen on córrer lliurement', els manifestants han despertat molts somriures i aplaudiments dels ciutadans gironins. L'acte s'ha portat a terme de forma pacífica i enmig d'un ambient reivindicatiu i festiu.

Cançó rap de protesta

Una de les persones que se sent "perseguida" ha creat una cançó de rap en protesta per les multes imposades per part de la Policia Municipal de Girona. La composició explica situacions en que el propietari del gos sovint se sent com un delinqüent que "atraca a un ministre" que, en realitat, "simplement trec el gos a passejar". També assegura que als ulls de la Policia Municipal un "gos deixat anar és pitjor que un botelló".