Palamós acorda amb bars i restaurants l'esponjament de terrasses per adaptar-les a la desescalada

En algun cas es permet envaïr el vial si es tanca al trànsit

L'Àrea de Mobilitat i Via Pública de l'Ajuntament de Palamós (Baix Empordà) treballa de manera conjunta amb els bars i restaurants del municipi, l'esponjament de terrasses per acoblar-les als requeriments del desconfinament dins la fase 1 de l'estat d'alarma.

Els requisits que aquesta normativa exigeix ara als  establiments, estableix que només es pot utilitzar la meitat de l'aforament previst en les terrasses, assegurant una separació mínima de dos metres entre taules.

Les peticions d'ubicació de terrasses que es fan arribar a l'Ajuntament, es treballen de manera individualitzada per tal de permetre en tot el possible la seva ampliació, ajustant-les a la normativa, als condicionants d'espai i a la mobilitat de l'àmbit on està ubicat cada negoci.

Des de l'Àrea de Mobilitat i Via Pública s'ofereixen totes les facilitats per ampliar els espais de terrasses, sempre que no afectin de manera significativa la mobilitat de persones i vehicles, i tenint en compte la necessitat d'obtenir el permís dels propietaris de les finques limítrofs per a la ubicació, si cal, de les taules i les cadires davant la seva façana.

Tancar vials al trànsit de vehicles

En aquesta línia es treballa també a poder ubicar part de les terrasses en la secció de carrer situat just davant la terrassa, tancant al trànsit de vehicles un tram d'aquest vial, i on les taules i cadires n'ocuparien una part.

Actualment s'estudia poder aplicar aquest sistema al darrer tram de l'avinguda de l'Onze de Setembre (àmbit de la Planassa), al carrer de Cervantes, al de Dídac Garrell, als dos trams dels carrers d'Orient i d'Alba que es troben situats al voltant de la plaça de Catalunya, i també a la plaça dels Arbres, plaça dels Comtes de Palamós i la plaça dels Països Catalans.