Viladamat decideix amb el 82% dels vots no edificar un polígon al sud del municipi

No fer el polígon implica que l'Ajuntament ha d'abonar 128.000 euros de factures impagades a l'empresa Rubau-Tarrés

Viladamat ha fet un referèndum aquest diumenge per preguntar els veïns sobre si volien o no modificar el Pla d'Ordenació Urbanístic Municipal (POUM) per requalificar uns terrenys situats al sud del municipi i convertir-los en industrials perquè es pogués edificar un polígon industrial. L'equip de govern de la CUP ja va anunciar que fos quina fos la participació, el referèndum seria vinculant i, per tant, els veïns tenien l'última paraula sobre la decisió.

La participació ha estat del 35% i han votat 132 veïns. La immensa majoria, el 82%, han votat que no, que no volen que es qualifiqui el terreny com a industrial, mentre que el 16% han dit que sí.

Un dels problemes que arrossega la urbanització del polígon és que l'anterior alcalde va signar un conveni amb l'empresa Rubau-Tarrés segons el qual la promotora feia un seguit d'intervencions i obres en el municipi de franc a canvi de ser els responsables de les obres quan s'edifiqués el polígon i de la condonació del pagament de la cessió de terrenys per a aprofitament. Com que els veïns han votat que no, ara l'ajuntament haurà de pagar aquestes factures pendents dels anys 2003-2004-2005 que pugen uns 128.000 euros.

L'alcaldessa Irene Palol (CUP) ha explicat que buscaran la manera de pagar aquests diners provocant el menor perjudici en els veïns de Viladamat. "Hem de preveure i planificar com es farà el pagament del deute", ha afirmat.

L'equip de govern també defensa la validesa del referèndum i assegura que les consultes populars són una eina "absolutament democràtica i legal" i que no havien de demanar cap tipus d'autorització a cap altra administració per celebrar-lo.