Jornada festiva per promoure la convivència i 'viure Salt en positiu'

21 entitats han organitzat un diumenge replet d'activitats per estrènyer lligams entre els veïns de diferents orígens

El dia ha començat amb un taller de pintura per als més petits però al llarg del diumenge també han organitzat un recital de poesia, teatre social, un dinar popular on cadascú portava menjar de casa i un taller de percussió corporal. La festa d'aquest diumenge és el punt final a diverses activitats incloses en el projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural que des del mes de març han programat activitats a diverses places de Salt amb l'objectiu de millorar la convivència i la cohesió social entre veïns.

Les entitats lamenten la imatge exterior que hi ha de Salt perquè creuen que sovint només apareixen informacions negatives del municipi, quan hi ha algun tipus de conflicte social. El coordinador del projecte, Ferran López, ha assegurat que Salt és un municipi on veïns i un bon nombre d'associacions treballen colze a colze per estrènyer llaços i superar les desconfiances.

"Amb aquesta activitat final volem evidenciar que les entitats i la ciutadania treballem plegades per millorar la convivència i la cohesió social al municipi", ha afirmat López.

El programa d'Intervenció Comunitària Intercultural es va posar en marxa fa un any i mig a Salt i també es desenvolupa a setze punts més de la resta de l'Estat. El programa, promogut per l'Obra Social 'la Caixa', el Casal dels Infants i el mateix ajuntament té una durada de quatre anys i cerca promoure la convivència i el desenvolupament social.