Figueres incrementa el suport emocional als afectats per la crisi econòmica del coronavirus

És una de les 30 mesures que implementarà el consistori

Des de l’àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) s’ha detectat un increment de persones que veuen afectat considerablement el seu estat emocional per causa de la crisi del coronavirus.

Per aquest motiu s’han intensificat els recursos adreçats específicament a l’acompanyament emocional en aquesta situació de crisi. El principal objectiu d’aquesta mesura és treballar perquè aquest desajust emocional no dificulti encara més les opcions de trobar feina.

Els tècnics de l’àrea començaran per fer una valoració conjunta amb l’usuari/a sobre la necessitat de rebre informació i eines en aquest àmbit. A partir d’aquí, si és convenient, facilitaran la informació i accés a eines que ja s’han impulsat  des d’altres organismes com la Generalitat de Catalunya o el Col.legi oficial de psicòlegs de Catalunya. Es complementarà amb un acompanyament individual i sessions grupals de suport emocional.

Això permetrà garantir que, les persones amb dificultats d’accés a la informació telemàtica i/o problemes de lectoescriptura, rebin i processin la informació de manera adequada.

En aquells casos que es consideri necessari anar més enllà i iniciar teràpia, es derivarà  als professionals de la salut especialitzats en aquests temes.