Tossa destinarà 275.000 euros a subvencionar empresaris i famílies afectades pel coronavirus

El consistori retallarà despeses de festes, esports i cultura

L’equip de govern de Tossa de Mar (Selva), format per Junts per Tossa, Endavant Tossa i Esquerra, en el marc del "Pla de Reactivació Economica del municipi per la crisi de la covid-19”, destinarà 275.000 euros a subvencionar directament empresaris i famílies.

Per aconseguir aquesta xifra, hi ha la intenció d’aprovar aquest dijous una modificació de crèdit de 225.000 euros que es trauran de retallar inversions que, de moment, no es podran fer i també de retallar despeses de diverses regidories com Festes, Esports i Cultura o les subvencions als grups polítics. A més, s’utilitzaran 50.000 euros de la partida de Serveis Socials. Això farà un total de 275.000 euros, que és el que l’equip de govern vol destinar-hi inicialment.

Aquests diners s’entregaran tant a empresaris (200.000 euros) com a les famílies (75.000 euros) mitjançant el compliment d’unes bases.

Pel que fa a empresaris, entre els condicionants que s’han de complir per optar a les ajudes, destaca el percentatge de decrement de la facturació o la xifra de treballadors que tinguin. La subvenció serà d’un únic pagament de com a màxim 750 euros i la finalitat serà ajudar a pagar lloguers de locals comercials; a pagar el personal de les empreses; a fer campanyes de promoció, màrqueting i difusió de les activitats empresarials del municipi; a fomentar noves activitats com la venda online o els serveis a domicili; o a adaptar les empreses a les noves necessitats actuals. El termini de presentació de les sol·licituds començarà el mes de juny i finalitzarà el 31 de juliol de 2020.

Tanmateix, pel que fa les famílies, les ajuden aniran dirigides a persones i famílies en situació de vulnerabilitat econòmica, és a dir, persones en situació d’atur, amb pocs ingressos de la unitat familiar, i amb dificultats de pagament de lloguer o de despeses de subministraments bàsics. La subvenció serà d’un únic pagament de com a màxim 600 euros. El termini de presentació de les sol·licituds començarà el mes de juny i finalitzarà el 30 de novembre de 2020.

L’alcaldessa, Imma Colom, explica que “es destinen ajudes directes a aquelles persones i famílies en situació de vulnerabilitat econòmica, és a dir, persones en situació d’atur, amb pocs ingressos de la unitat familiar, i amb dificultats de pagament de lloguer o de despeses de subministraments bàsics, com aigua o llum”. Colom convida “als potencials beneficiaris a que sol·licitin aquestes subvencions, que, en el cas de l’empresariat, tenen per objecte premiar les iniciatives que es duen a terme per mantenir i potenciar l’activitat econòmica del municipi, i fer-ho per aquelles empreses que han patit un reducció dràstica i involuntària de la seva facturació com a conseqüència dels efectes del coronavirus”.