El Consell de Govern de la UdG es farà a la seu de la Generalitat per evitar boicots

En la sessió d'aquest mes s'ha de votar la creació del consell assessor i la modificació del pla docent que augmenta les hores de classe d'alguns professors

La rectora vol evitar més ensurts després de les protestes dels estudiants dels darrers dies. Els joves, descontents de la gestió de la rectora, han protagonitzat una tancada que ha durat sis dies a l'edifici del rectorat. Enmig d'aquest ambient tens arriba la convocatòria del Consell de Govern d'aquest mes de maig, que s'ha de celebrar dijous.

Habitualment, aquestes reunions es fan a porta tancada a alguna de les facultats de la UdG. En el darrer anys, estudiants, professors i treballadors han arribat a impedir en dues ocasions la celebració de la trobada irrompent a la sala on s'estava celebrant. Concretament, les protestes van tenir lloc l'11 de maig de l'any passat -quan es pretenia votar les primeres mesures per reduir la partida per a contractació de personal- i el passat de febrer, quan s'havia d'aprovar un augment de la càrrega lectiva dels professors.

Amb el temor que una situació similar es pugui acabar donant, la rectora ha decidit canviar la ubicació de la trobada i fer-la a la seu del Govern, on l'accés està restringit i hi ha seguretat que controla qui entra a l'edifici. En l'ordre del dia de demà hi consta la creació d'un consell assessor, format per exrectors, exalumnes i d'altres personalitats destacades de la societat gironina. Es tracta d'un òrgan de consulta que la rectora pot reunir si ho considera convenint per tractar temes sobre internacionalització, excel·lència, finançament o programa acadèmic, entre d'altres.

Durant les protestes de la setmana passada, una de les exigències dels estudiants era la retirada d'aquest punt de l'ordre del dia. Com que les negociacions no van arribar a bon port, la rectora ha mantingut el punt en l'odre del dia.

També està previst en l'ordre del dia que es voti el nou pla docent, que ha de recollir l'augment de càrrega lectiva per al personal docent investigador que ve marcat pel Reial Decret impulsat pel ministre d'Educació, José Ignacio Wert.