Trobada d'alcaldes de capitals gironines per debatre l'eficiència energètica

A la reunió hi van participar els batlles de Girona, Figueres, Blanes, Olot, Salt, Banyoles, Santa Coloma, Ripoll i Puigcerdà

El debat ha girat en primer lloc a l’entorn de les comparatives dels consums de les instal·lacions i les tipologies dels sistemes emprats, i ha finalitzat amb el debat dels sistemes de gestió de les possibilitats existents en el mercat per ser més eficients energèticament i econòmicament.

A la reunió també s’han tractat dos altres temes. El primer ha estat com afrontar el finançament dels serveis educatius als municipis. Aquesta qüestió s’ha acordat tractar en profunditat a la propera reunió d’alcaldes, després de l’entrevista que està previst fer amb la consellera d’Ensenyament. El segon tema ha estat consensuar els criteris d’aplicació de les 37,5 hores setmanals del personal municipal que contempla l’esborrany de la llei d’acompanyament dels pressupostos de l’Estat per 2012. En els propers dies es farà un comunicat de premsa per donar a conèixer el posicionament unitari d’aquesta darrera qüestió.

Anteriorment a la de Blanes, s’han fet reunions a Sant Martí d’Empúries, Girona, Olot i Ripoll per tractar temes de caire municipal com ara el finançament, el deute de les administracions, la gestió de les policies locals o les llars d’infants, entre altres. Així mateix, també s’han establert contactes i entrevistes amb membres del govern de la Generalitat com ara la vicepresidenta Joana Ortega, per trametre-li les preocupacions municipals.