Girona inverteix més de 460.000 euros per reasfaltar part del ferm de setze carrers de la ciutat

Les obres començaran aquest maig i duraran cinc mesos

Girona començarà aquest maig les actuacions per millorar la pavimentació de diversos carrers de la ciutat. En total, es treballarà sobre setze vies del municipi i el termini d'execució previst de les obres és de cinc mesos. "Cal destacar, però, que els treballs estaran subjectes a l'evolució de la situació actual marcada per la covid-19", explica l'Ajuntament.

L'asfaltatge és una actuació que es fa cada any, dins el pla d'inversions de manteniment i millora de calçades. Aquest 2020, però, arran de la pandèmia, s'ha reduït el termini d'actuació a la via pública. Les obres permetran reposar aquelles parts de l'asfalt que s'han malmès.

L'objectiu és proporcionar una superfície de trànsit segura i còmoda. "És una actuació preventiva per garantir la seguretat dels conductors, centrada en els punts on el ferm presenta més desgast", diu al regidora de Mobilitat i Via Pública, Marta Sureda. "Ja sigui perquè s'ha superat la vida útil del paviment o perquè la intensitat i tipus de trànsit rodat n'han accelerat el deteriorament”, hi afegeix.

En tres fases

En una primera fase, s'asfaltarà la ronda del Fort Roig (núm. 10 -14), el passeig de la Devesa (34), el tram de la Gran Via de Jaume I que transcorre per davant de la Prefectura Provincial de Trànsit de Girona i de la Xarxa Local de Municipis Gironins (54 - 66), la pujada de la Barrufa (15), el Grup Germans Sàbat (231), la pujada de la Creu de Palau (44 - 48) i el carrer del Riu Güell (214 - 216).

En una segona fase, s'actuarà al passeig de Sant Joan Bosco, des del número 62 fins al seu enllaç amb el carrer del Pont Major, el qual també s'asfaltarà. Dins d'aquest paquet també s'hi inclouran el carrer de Santa Eugènia (1 -17) i el carrer del Migdia en el tram que va des del carrer de la Creu fins al carrer d'Emili Grahit, i la parada d'autobús que hi ha una mica més avall (41 - 45). A més, es milloraran els passos de vianants de l'avinguda de Ramon Folch (9 -15) i del carrer del Riu Güell (14).

Per últim, i específicament després de l'estat d'alarma, es preveuen fer millores en cinc punts més de la ciutat. Aquests són el carrer d'Antoni Varés i Martinell (37 - 44), el carrer del Ros de Palau, el carrer de Francesc Macià, el carrer de l'Esport (16) i els escocells de la Devesa al Pont de Pedret.

La major part dels treballs es faran durant caps de setmana o dies festius per no afectar el trànsit. Les obres s'han adjudicat a l'empresa Agustí y Masoliver S.A. per un import de 463.067 euros (IVA inclòs).