Aturem la C-32 reclama a la Generalitat enterrar l'ampliació de l'autopista

Asseguren que el projecte "ha perdut el poc sentit que tenia"

La plataforma Aturem la C-32 reclama a la Generalitat enterrar definitivament el projecte per ampliar l'autopista entre Blanes i Lloret de Mar (Selva) perquè "ha perdut el poc sentit que tenia".

Segons sosté Aturem la C-32, la crisi generada pel coronavirus s'ha de traduir en una reflexió sobre "la fragilitat dels nostres sistemes: polítics, econòmics, sanitaris i d'organització comunitària". La plataforma subratlla que, en aquest sentit, una autopista "que destrueixi els paratges més estimats per blanencs i lloretencs és totalment innecessària".

L'entitat diu que a la Costa Brava Sud li cal un altre model que no sigui aquell basat en "la destrucció del paisatge, l'especulació i els peatges a l'ombra". I per això, diu que estaran amatents per evitar "que la Generalitat segueixi perpetuant un model de mobilitat basat en la construcció de grans infraestructures viàries impulsades amb peatges que porten dècades castigant les nostres butxaques".

Aturem la C-32 diu que durant el confinament, i la posterior desescalada, s'ha posat de relleu "la necessitat dels ciutadans de poder estar en contacte amb espais naturals". I de retruc, les mancances "que presenten les ciutats catalanes", amb "pocs espais destinats a vianants, natura degradada i alta freqüentació", i també "la Costa Brava Sud".

Aquí, la plataforma sosté que la pandèmia obligarà a buscar un model turístic que "prioritzi els espais naturals i els entorns saludables" i s'allunyi d'aquell 'low-cost' que es vasa "en la concentració de persones i la destrucció del territori amb urbanitzacions fantasma que donen un gran rèdit als especuladors".

"D'una vegada per totes"

Per això, Aturem la C-32 reclama a la Generalitat enterrar "d'una vegada per totes" el projecte per allargar l'autopista entre Blanes i Lloret de Mar. "Les eines hi són, a voluntat de la ciutadania també i ara, el que cal és la voluntat política", sosté la plataforma.

Per això, l'entitat insta el Govern a apostar per un model de mobilitat sostenible "que abandoni definitivament l'amenaça" d'allargar la C-32 i crear "una cicatriu irreparable de grans dimensions al paisatge". A més, reclama millorar les carreteres existents i adaptar-les a les necessitats de mobilitat dels habitants de la Cost Brava Sud, ara que arran de la covid-19, "segurament el trànsit de turistes es reduirà notablement".

En paral·lel, Aturem la C-32 vol una aposta "ferma" per fomentar i invertir en el transport públic. I reclama que el Pla Director Urbanístic (PDU) de Revisió de Sòls no Sostenibles del Litoral Gironí sigui "valent" i "aturi l'especulació del totxo".