Blanes s'inspira en el 'Girona 10' i oferirà nits d'hotel i menús a restaurants a dotze euros

L'acció es farà del 8 al 10 de juny per promocionar la localitat com a destí comercial i turístic

Després de l'èxit del 'Girona 10', que va aconseguir esgotar en només 15 minuts les mil places d'hotel que s'oferien a la ciutat per al cap de setmana del 14 al 15 de gener, ara ha arribat el torn de la localitat selvatana, que ha decidit emular aquesta iniciativa i dur a terme del 8 al 10 de juny el que ha anomenat com a 'Blanes 12'.

Aquesta setmana l'acció ja escalfa motors, i permetrà reservar a partir de les nou del matí del 31 de maig les pernoctacions en establiments de la ciutat a dotze euros per persona. Per la seva banda, durant el 'Blanes 12' els restaurants oferiran menús a dotze euros, així com incentius i complements especials, i els comerços faran descomptes del 12% o ofertes de 2 x 1, entre altres promocions.

Les catifes de Corpus posaran punt i final al cap de setmana

El tret de sortida, que concentrarà diverses accions promocionals, tindrà lloc el 8 de juny, dia en què les botigues que participen en la iniciativa romandran obertes fins a mitjanit. La circulació del carrer Ample es tancarà a partir de les vuit del vespre per facilitar que el centre del municipi esdevingui una illa de vianants per gaudir de la 'shopping night'.

El mateix divendres se celebrarà un sorteig de dotze paquets amb productes diversos que es farà a les 12.12 h de la nit al carrer de Raval. El sorteig està organitzat per l'Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC), que durant aquests dies ja ha començat a repartir entre els seus clients els tiquets per participar-hi.

Durant el 'Blanes 12' els veïns de la localitat i visitants podran gaudir d'accions diverses, promocions i descomptes especials, com per exemple els vals d'una hora gratuïta per utilitzar l'aparcament SABA de la plaça Catalunya que es repartiran entre els clients dels comerços.

Per la seva banda, el tradicional carrilet circularà amb trajectes especials entre la zona hotelera i el centre de la vila divendres i dissabte, perquè els clients d'aquests establiments puguin participar també de les activitats que es faran.

Les activitats complementàries, que aniran a càrrec d'associacions culturals i juvenils de Blanes així com d'empreses i diverses àrees de l'Ajuntament, es concentraran majoritàriament entre dissabte i diumenge, i inclouen esdeveniments com activitats infantils, exposicions, visites guiades i espectacles al carrer, entre d'altres. Les activitats culminaran el diumenge amb una nova edició de les tradicionals catifes de Corpus.

En la presentació aquest dimarts del 'Blanes 12', la regidora de Promoció de la Ciutat, Lourdes Fàbrega, ha destacat que aquesta acció vol ser una "reafirmació" dels potencials de la localitat. Fàbrega ha recordat que la iniciativa prové "d'un treball conjunt" de dos sectors econòmics "destacats" a la vila, l'hoteler turístic i el comercial. La regidora blanenca ha valorat positivament aquesta col·laboració, "que sembla que tindrà continuïtat". "És el camí per on s'ha d'anar", ha conclòs Fàbrega.

Totes les activitats de la promoció es podran consultar al web www.blanes.cat/blanes12, on hi haurà la informació i els enllaços sobre els diferents ingredients del 'Blanes 12'. També se'n farà difusió a través de les xarxes socials Facebook i Twitter.

L'Ajuntament de Blanes, a través de l'Àrea de Promoció de la Ciutat, coorganitza i coordina aquesta acció promocional, conjuntament amb l'ABBC, l'Associació d'Hostaleria de Blanes i amb el suport de diverses empreses i entitats culturals i juvenils locals.

El 'Blanes 12' en xifres

Participaran en la iniciativa del 'Blanes 12' 90 establiments comercials i de serveis; 45 bars i restaurants; 18 empreses d'allotjament; 8 hotels; 3 pensions; 4 càmpings, i 3 edificis d'apartaments, entre d'altres.