Demanen presó per a dos joves acusats d'agredir amb cadenes uns mossos

El judici s'ha suspès per problemes amb el visionat de les càmeres de seguretat de la Subdelegació de l'Estat a Girona

Els fets que havien d'arribar avui a judici van tenir lloc el 15 d'abril d'ara fa dos anys. Aquell matí, dos joves es van encadenar a les portes de la Subdelegació de l'Estat a Girona, dins els actes de suport a la jove anarquista Núria Pòrtulas. Un d'ells era el germà de l'antisistema de Sarrià de Ter (Gironès).

Els dos nois van rebre el recolzament d'una trentena de joves, que es van concentrar davant l'edifici estatal. Segons recull l'escrit del fiscal, mentre els Bombers trencaven les cadenes, els Mossos d'Esquadra -que havien muntat un fort desplegament policial- van establir un cordó de seguretat entre els dos joves i el grup que els donava suport.

L'acusació sosté que, tant bon punt els van alliberar, els dos joves van agredir "per l'esquena" els agents dels Mossos i els van clavar "cops amb les cadenes". El fiscal indica que tres policies van quedar ferits, i que un d'ells, que va patir un cop a les cervicals, va necessitar gairebé dos mesos de baixa per curar-se.

A més, el relat del fiscal també indica que, arran d'aquesta agressió, els mossos van carregar contra els manifestants, que van fugir cap a la plaça Constitució. Des d'allà, el grup "va llançar pedres contra els agents i van provocar danys a un vehicle policial", hi afegeix l'escrit d'acusació.

El fiscal considera que els dos acusats, Miquel P.O. i Josep Oriol P.T., són autors d'un delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat i d'una falta de lesions. Per a aquests fets, demana una pena de 3 anys de presó i nou dies de localització permanent per a cadascun.

A més, al germà de la noia antisistema, el fiscal també demana que se'l condemni a un any i vuit mesos més de presó. I és que l'acusació també imputa a Miquel P.O. dos delictes de lesions.

Anar a parar per terra

La defensa dels dos joves, que porta l'advocat Benet Salellas, s'oposa frontalment a aquest relat dels fets. L'advocat assegura que els processats no van agredir en cap moment els agents, sinó que van ser els mateixos mossos els qui van anar a parar per terra durant la càrrega policial al davant de la Subdelegació.

"Les fotografies i les imatges demostraran que els agents van caure, no és que ningú els empentés", assegura Salellas. L'advocat entén que l'afer ha d'acabar amb l'absolució dels dos imputats, i assegura que aquest és el "darrer serrell" que queda per tancar " de tota la saga judicial que ha suposat el cas Pòrtulas".

Inicialment, el judici s'havia fixat per aquest matí al Jutjat Penal Número 5 de Girona. Al final, però, la vista s'ha posposat fins al 29 de juny per problemes amb el visionat de les cintes de les càmeres de seguretat de la Subdelegació.

Salellas s'ha mostrat sorprès que això hagi fet suspendre la vista perquè, segons assegura, "és estrany que els mossos necessitin veure les gravacions si, en realitat, vénen a explicar allò que van veure". I hi ha afegit: "Per tant, em preocupa que hagin d'amotllar la seva explicació amb el què es veu a la cinta de gravació".

Aquest matí, abans que es decidís suspendre el judici, una trentena de persones s'han concentrat davant els Jutjats de Girona en suport als dos encausats. Els concentrats han desplegat una pancarta on es llegia el lema: 'La lluita és l'únic camí'.