Puigdemont creu que el debat sobre si l'Església ha de pagar IBI és 'populista i oportunista'

L'alcalde de Girona remarca la funció social del clergat i assenyala que fer-los pagar l'impost "no contribuiria a millorar la situació econòmica"

El PSOE ha impulsat una campanya per demanar que l'Església pagui l'IBI de tots els edificis que no estiguin destinats al culte. Per aconseguir-ho, ha anunciat que presentaran mocions a tots els ajuntaments demanat que es revisi el Concordat que recull aquesta exempció.

En el cas de la ciutat de Girona, la portaveu socialista, Pia Bosch, va desmarcar-se de la línia marcada pel secretari general del partit a Madrid, Alfredo Pérez Rubalcaba, i va refusar presentar aquesta moció. Bosch va argumentar que hi ha altres prioritats com reclamar que les grans fortunes paguin més impostos o recuperar l'impost de successions eliminat per CiU per augmentar el capítol d'ingressos. "No és l'ajuntament qui ha de marcar la llei", va declarar durant un acte celebrat dilluns en companyia dels alcaldes socialistes de Lleida, Àngel Ros, i Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que també van descartar presentar aquestes mocions.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), també s'ha afegit a les veus crítiques amb la proposta del PSOE i ha celebrat que el grup municipal socialista no dugui al ple aquest debat. Puigdemont ha criticat que durant els mandats del PSOE no s'ha posat sobre la taula aquesta opció i, per tant, considera que és un debat "oportunista i populista que no contribuirà a millorar la situació".

Puigdemont també ha defensat que l'Església desenvolupa una funció social i educativa, tot i reconèixer que "probablement el benefici que fa a la comunitat no és prou conegut". A més, ha acusat al PSOE de buscar "altres beneficis més enllà del merament recaptatori" en el debat sobre el pagament de l'IBI per part de l'Església.