Registren set morts per coronavirus a la regió de Girona i 44 casos nous

S'ha donat d'alta a vuit pacients les darreres hores

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha confirmat avui que les darrers hores han mort 7 persones per coronavirus, el que representa un acumulat de defuncions a la regió sanitària de Girona de 715 en total.

Desglossat s'especifica que en total ja han mort en hospitals 420 en total, en residències 194 en total, 8 en sociosanitaris, 27 en domicilis i 66 no estan classificats -inclou casos positius i sospitosos-.

Pel que fa al nombre de casos nous se n'han registrat 44 més, assolint un total de 5.904 contagiats. Salut calcula que hi ha 21.977 persones a qui no se'ls ha fet la prova però són casos sospitosos de tenir Coronavirus SARS-CoV-2, 497 més que el ahir. En quant a les altes hospitalàries s'han registrat 2.383 (8 més que ahir).

Pel que fa a persones hospitalitzades per coronavirus n'hi ha 300 a la província (1 més que ahir) de les quals 24 es troben en estat greu (les mateixes que ahir).

D'altra banda el nombre de professionals sanitaris contagiats ara mateix són 104 són professionals sanitaris (cinc més que ahir).

Treballadors de l'ICS

El nombre total de treballadors positius en covid-19 de l'Institut Català de Salut (ICS) sobre una plantilla de més de 3.600 professionals, és de 24. Majoritàriament, els casos positius tenen un origen nosocomial, tot i que en la situació actual de la pandèmia, alguns poden ser comunitaris.

13 són treballadors de l’Hospital Josep Trueta i 15 de l’atenció primària. En aquest moment, hi ha un professional ingressat, mentre que la resta es troben a casa aïllats, en estat asimptomàtic, simptomatologia lleu o simptomatologia més greu però que no requereix ingrés.

Dels afectats, 171 han donat negatiu en la prova PCR de control: 126 al Trueta, que representa que el 89,4% dels treballadors afectats ja s'ha recuperat, i 45 a l'atenció primària, que suposa que el 76% ja s'han pogut reincorporar a la feina.

L'Unitat Bàsica de Prevenció de l'ICS a Girona ha fet en total 903 proves de diagnòstic per coronavirus, 465 a l'Hospital i 438 a l'atenció primària.