Pares i fills mouen l'esquelet amb la música electrònica del SonarKids

En aquesta 4a edició, el festival s'ha desplaçat des de Barcelona fins a la platja de Port de la Selva

Aquest matí, el passeig marítim de El Port de la Selva presentava una estampa peculiar. Entre els diversos tendals instal·lats en la via sobresortia una tarima d'on penjava un cartell amb el nom de SonarKids Music 2012. I és que aquest any, la organització del festival va decidir sortir de Barcelona i "anar-se'n de vacances" a la Costa Brava. "És un canvi d'ubicació però l'essència del festival és la mateixa" ha assegurat la coordinadora del festival, Astrid Rousse.

Enmig d'un paisatge immillorable, el festival de música electrònica per a nens i pares ha començat fent ballar als centenars d'assistents que s'agrupaven al voltant del passeig des de les dotze del migdia. Els primers en posar ritme al dia han estat el grup de joves disc-jockeis anomenat 'Pioneer Dj Kids' que han deixat bocabadats a tots els assistents amb el seu control del ritme i els discs. Posteriorment els més menuts han gaudit amb les cançons populars del grup 'Barbara i els Morenos'. I és que el festival de música alternativa ofereix un cartell variat de músics, grups i activitats diverses amb l'objectiu de renovar i revolucionar l'oci infantil i familiar.

Durant el cap de setmana, entre capbussada i capbussada, els nens i els seus pares podran cantar reggae, aprendre a ballar street dance o conèixer l'art del beatbox amb artistes reconeguts com Miqui Puig. A més, poden fer tallers variats i gaudir de les actuacions de The Penguins, Markooz o l'artista SuperHugo DJ. Un dels membres del grup Pioneer Dj Kids, en Joan, ha explicat que a tot el grup els feia "molta il·lusió" assistir al festival. "És com un premi que et permet apropar la música a gent molt jove", ha comentat un altre dels joves disc-jockeys anomenat Jaim.

Menuts i adults han gaudit de la música electrònica. És el cas de la Mariona, una nena de sis anys, que ha vingut expressament a El Port de la Selva per veure un dels seus amics de l'escola que actuen aquest cap de setmana en el festival. O en el cas de l'Oriol i el Marcel, dos joves assistents al certamen, que els hi "agrada molt" la música alternativa i sobretot el hip-hop.

Totes les actuacions del festival són gratuïtes. A més, alguns restaurants de la zona ofereixen menús SonarKids Music, amb preus especials, per a les famílies. Segons la organització del festival, tots els hotels de la zona es troben al 100 per cent d'ocupació durant el cap de setmana.