Un seixanta joves de Salt disposats a anar a treballar a Lingen, Alemanya

Aquest divendres s'ha tancat el termini per poder accedir a l'oferta de treball que van impulsar el consistori de Salt i l'ajuntament alemany

Aquesta oferta laboral i formativa és fruit del conveni de col·laboració establert ara fa un mes entre els dos municipis. Els dos consistoris estan agermanats des de l'any 1998 i la iniciativa té com objectiu que els joves de Salt d'entre 18 i 35 anys que estan sense feina puguin tenir l'oportunitat de formar-se i incorporar-se en el mercat laboral. Els requisits que es demanaven per adscriure's a aquesta oferta de treball eren que els candidats havien de tenir estudis de grau superior i molta motivació.

Aquest divendres, tres setmanes després de l'obertura del període de sol·licituds, l'Ajuntament de Salt ha donat per finalitzat el termini per presentar currículums. En total, el consistori ha rebut més de seixanta sol·licituds per cobrir places de treball en el sector de la mecànica, la siderometal·lúrgica, l'hostaleria, l'electrònica i la sanitat. De moment, encara no s'han confirmat en quines empreses concretes treballaran els joves.

A partir d'aquest dilluns, està previst que comenci la primera fase selectiva dels candidats que es durà a terme de l'Espai Municipal d'Ocupació de Salt conjuntament amb el propi consistori. Aquí es faran les comprovacions del padró i les referències. Posteriorment, se'ls farà una entrevista per conèixer les seves inquietuds i motivacions. Un cop acabats aquests primers procediments selectius, l'Ajuntament de Salt entregarà els currículums que més s'ajustin a les demandes alemanyes. Les pròpies empreses seran les encarregades de seleccionar definitivament els escollits. Els joves i empresaris es coneixeran personalment durant la Fira de Barcelona, a finals de juny.