Una quinzena de joves de Salt sense feina podran treballar a la ciutat alemanya de Lingen

Ho faran durant tres mesos en alguna empresa del sector de la metal·lúrgia, la mecànica, la sanitat o l'hostaleria

Els propers mesos l'Ajuntament de Lingen donarà a conèixer les possibles vacants i el consistori de Salt podrà començar a seleccionar els joves. L'alcalde de Salt ha detallat que es tindrà "molt en compte" la voluntat d'aprendre la llengua dels candidats, la seva facilitat amb els idiomes i la seva motivació per conèixer noves cultures.

Torramadé ha detallat que esperen poder tenir tots els joves seleccionats abans de la Fira de Barcelona, el proper mes de juny. "Moltes empreses de la regió de Lingen estaran exposades en aquest certamen i serà l'oportunitat que els empresaris coneguin els candidats seleccionats", ha explicat l'alcalde.

Aquesta iniciativa és una idea que va sorgir des del consistori alemany i es troba emmarcada dins un conveni de col·laboració que han acordat les dues poblacions agermanades. El conveni té com objectiu intercanviar coneixement i experiències en temes de immigració, habitatge, treball, formació, infància i joventut. "Creiem que pot ser d'ajuda pel futur de Salt l'experiència de Lingen en aquests sectors", ha destacat l'alcalde de la localitat alemanya, Dieter Krone. D'altra banda, Torramadé ha remarcat que, en aquests moments de crisi econòmica, és clau "aprofundir en les relacions entre localitats" i col·laborar entre els municipis. "Aquesta és una forma de demostrar que es tracta d'un agermanament real i viu", ha explicat l'alcalde.

Joves d'entre 18 i 35 anys de Salt

En concret, l'Ajuntament de Salt escollirà entre 10 i 15 joves que tinguin entre 18 i 35 anys. Una de les condicions que imposen és que els candidats disposin d'un títol de grau mig. Torramadé ha detallat que podran concretar els barems per la selecció quan l'Ajuntament de Lingen els hagi confirmat les possibles vacants. Tot i que no s'han concretat quina feina realitzaran els joves, l'alcalde de Lingen ha explicat que els seleccionats treballaran durant tres mesos en alguna empresa del sector metal·lúrgic, mecànic, sanitari o de l'àmbit de l'hostaleria. Durant aquests tres mesos, els joves tindran classes diàries d'alemany per conèixer en profunditat l'idioma.

"Mantindrem un seguiment polític i pràctic de tots els joves", ha afirmat Torramadé. L'alcalde ha explicat que es tracta d'una "oportunitat única" per aquells nois i noies que estan formats i tenen moltes capacitats però no troben feina. Els interessats han d'enviar el seu currículum a l'Ajuntament de Salt i posteriorment el consistori realitzarà una primera selecció i entrevistarà als candidats. "Hem de trobar persones que s'adaptin molt bé a les noves circumstàncies", ha explicat l'alcalde de la comarca del Gironès. Segons fonts del consistori de Salt, els joves podrien començar a treballar a partir d'aquest mes de juliol i agost.

L'acord té previst que els joves treballin durant tres mesos a Lingen. No obstant això, si la experiència és satisfactòria tant pel jove com per l'empresari, els seleccionats podrien optar a tenir un contracte temporal o indefinit amb l'empresa.