El Consorci de la Costa Brava no pensa readmetre Manel Serra com a gerent

El portaveu de la Diputació de Girona assegura que el jutjat ha fixat una indemnització "massa alta"

La sentència no és ferma i es pot recórrer interposant un recurs de súplica en un termini de 5 dies davant la Sala d'afers socials del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El portaveu de l'equip de govern de la Diputació, Pere Vila, ha anunciat que han decidit recórrer la sentència perquè no estan d'acord amb la resolució del Jutjat Social número 2 de Girona. El Consorci de la Costa Brava (CCB) és un organisme autònom crear l'any 1971 per la Diputació de Girona i els 27 ajuntaments del litoral gironí.

La sentència condemna el CCB a readmetre Manel Serra en les mateixes condicions o a indemnitzar-lo amb 275.885,4 euros. A aquest import s'hi han de sumar les mensualitats que ha deixat de cobrar al llarg d'aquest mesos -amb un import de 218,95 euros al dia- però s'hi han de restar els 51.538,41 euros que ja va cobrar com a liquidació quan va deixar de treballar al CCB.

"Evidentment no estem d'acord amb la sentència perquè la indemnització que s'ha de pagar és molt alta", ha afirmat Vila que considera que el CCB ja va assumir les conseqüències de prescindir de Manel Serra com a gerent quan li va pagar la primera indemnització. "Ja vam pagar, la recorrerem perquè no estem d'acord amb l'import total", ha afegit Vila. Formalment, el CCB va prescindir de Serra usant la fórmula prevista quan s'acomiada un alt càrrec, una decisió que l'exgerent va portar davant la justícia perquè sosté que era un treballador de règim comú.

Pere Vila ha assegurat que el CCB no contempla en cap cas readmetre Manel Serra com a gerent i que esgotaran totes les vies possibles per canviar la decisió judicial o rebaixar l'import de la indemnització. "La sentència diu molt clar que és una cosa o l'altra i la readmissió és una variant que no contemplem", ha afirmat Vila que conclou que l'afer per l'acomiadament de Serra encara no ha acabat i que viurà "algun episodi més".

De fet, el concurs per nomenar un nou gerent continua suspès -tal com va ordenar en una interlocutòria la magistrada titular del social 2 com a mesura cautelar- fins que aquest cas arribi al final. Paral·lelament al procediment al tribunal social, Serra de la mà de l'advocat Benet Salellas també ha portat dos membres del CCB -el secretari i el cap dels serveis jurídics- davant la justícia en un procediment penal per haver-li bloquejat l'accés al despatx i al seu correu personal tant físic com electrònic quan el seu acomiadament encara no era efectiu.