Condemnat un empresari carni de Bordils per estafar fins a quinze immigrants sense papers

Daniel Castro haurà d'indemnitzar les seves víctimes amb 11.620 euros i el magistrat l'ha advertit que el faran entrar a presó si no paga

Daniel Castro Hernández ha admès que els mesos de febrer, març i abril del 2006 va contactar personalment amb un nombre elevat d'immigrants que estaven en situació irregular al país i els oferia feina a una nau d'especejament de carn de l'empresa 'Càrniques Dani' de Bordils. L'home els explicava que era el propietari i, sota falses promeses de treball i sou, els demanava per avançat 120 euros en concepte de papers d'assegurança i també 150 euros per tramitar els permisos de residència.

Tot era mentida. L'empresari no tenia intenció de gestionar ni els permisos de residència ni els de treball i ni tan sols els volia contractar. De fet, alguns dels estafats no van arribar a treballar mai a l'empresa mentre que alguns que sí que ho van fer hi van estar només uns dies però no van cobrar mai per la feina feta. Els que van tenir la sort de cobrar, ho van fer a través d'un xec sense fons.

En total, hi ha hagut fins a quinze immigrants -originaris d'Hondures i el Marroc sobretot- estafats tot i que algunes de les víctimes també son espanyols que no van cobrar per treballar a l'empresa. Després de reconèixer els fets, fiscalia, defensa i acusació particular han arribat a un acord per rebaixar la pena de presó per al processat. Inicialment s'enfrontava a 5 anys de presó per un delicte d'estafa però li han rebaixat a 2 anys, una pena que a priori implica que no entra a presó si no té antecedents penals.

Tot i això, el magistrat Francisco Ortí ha advertit al processat que si no paga les indemnitzacions que ha donar a cadascuna de les víctimes, el faran entrar a presó. "Ens sembla que estafar a immigrants que vénen a treballar no és només delictiu, sinó altres consideracions que prefereixo callar", ha afirmat el magistrat que li ha dit a l'empresari que podrà pagar els 11.620 euros d'indemntizació a terminis però li ha assegurat que "si no compleix o no mostra la voluntat de pagar, ingressarà a presó".