L'alcalde de Riudarenes: ''Mai abans un terratrèmol s'havia percebut com el d'avui''

A Santa Coloma de Farners alguns veïns han sortit de casa espantats

L'alcalde de Riudarenes (Selva), Josep Solé, ha assegurat que molts veïns del municipi han patit un ensurt important al notar el terratrèmol que s'ha registrat pels voltants de tres quarts de tres de la tarda d'avui.

L'alcalde ha explicat que "no és la primera vegada" que el seu municipi és epicentre d'un tremolor però "cap s'havia arribat a percebre com aquest", ha dit.

El terratrèmol, d'una magnitud de 3.6 a l'escala de Richter segons l'Institut Geològic i Cartogràfic de Catalunya (IGCC) i de 3.9 segons l'Institut Geològic Nacional (IGN), s'ha percebut de forma diferent segons quin barri. Solé ha apuntat que no s'han registrat ferits ni tampoc edificis amb danys estructurals, però que els veïns s'han espantat, "alguna gent han patit un ensurt perquè el sacsejament de la casa ha estat important i això els ha fet sortir al carrer, pesant que alguns mobles podrien arribar a caure al terra, però no ha estat així".

Mentre uns veïns asseguren haver-lo sentit, d'altres afirmen no haver notat "res". Un d'ells ha explicat que estava acabant de dinar i de cop ha sentit un "un espetec" que ha anat acompanyat d'un moment de tremolor. "Ha estat com un tro molt fort", ha detallat. Una altra veïna del municipi, la Iulia, ha detallat a l'ACN que eren pels volts de les tres quan ha notat una "tremolor" a tota la casa.

Ensurt a Santa Coloma de Farners

L'alcaldessa de Santa Coloma de Farners, Susagna Riera, ha explicat com a la seva població també s'ha percebut el tremolor de forma molt violenta, assegurant que "en cap ocasió havíem notat un de tant fort com el d'avui".

Ha destacat que a la zona de Mas Serra és on s'ha pogut percebre amb més claredat i que molts veïns han sortit de casa temerosos que no els caigués un moble pel damunt. Amb tot, no s'han detectat ferits ni tampoc esquerdes en cap edifici a hores d'ara.