ERC reclama es torni a posar en marxa la R3 entre Ripoll i Puigcerdà, suspesa des de l'estat d'alarma

Argumente que és una infraestructura "indispensable"

Els senadors d'ERC per Girona, Jordi Martí Deulofeu i Elisenda Pérez, pregunten al govern espanyol perquè ha suspès la línia R3 entre Ripoll (Ripollès) i Puigcerdà (Cerdanya) durant l’estat d’alarma. En concret, en l’escrit presentat al Senat qüestionen a través de 5 preguntes la mesura que s’ha pres pel greuge social i econòmic que genera a la població d’ambdues comarques.

“La línia de ferrocarril R3 és una infraestructura indispensable per al desenvolupament de les comarques d'Osona, el Ripollès i Cerdanya, atès que es tracta del transport públic més sostenible que les comunica entre elles i l'àrea de Barcelona”, exposen en el document.

Els senadors per Girona destaquen també que el servei de transport públic amb tren és “indispensable per a unes comarques de l'interior que han de lluitar contra el despoblament, així com el nivell de desenvolupament econòmic suficient per a la seva viabilitat demogràfica i territorial”. I, en aquest sentit, denuncien que la línia R3 pateix “des de fa dècades d'un dèficit d'inversions reiteradament denunciat pels agents del territori.”

Aquesta iniciativa parlamentària sorgeix arran de les trobades que els càrrecs electes estan fent per la demarcació de Girona amb l’objectiu de recollir les demandes i necessitats del territori.