Calonge i Sant Antoni condiciona les platges per passejar-hi però en prohibeix el bany

L'objectiu és tenir-les completament a punt per la temporada d'estiu

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà) ha iniciat les tasques de neteja i condicionament de les platges del municipi. El temporal Gloria i els diversos temporals de menor magnitud que hi ha hagut durant els mesos de març i abril havien afectat totes les platges del municipi, on s'hi van acumular sobretot grans quantitats de canyes, troncs i residus vegetals, així com d'altres residus no orgànics.

El 30 d'abril es van iniciar els treballs de recollida i acumulació de les restes del temporal en diferents punts de les platges del municipi, que aquesta setmana s'han recollit. A banda de recollir les restes vegetals més voluminoses, també s'ha actuat amb maquinària com tractors i estripadors per deixar les diferents platges totalment netes.

A més de les tasques de neteja, també s'han portat a terme treballs de redistribució i anivellament de la sorra, ja que en algunes platges el temporal n'havia acumulat una gran quantitat, com ara a les platges de Cala Cristus i Ses Torretes, o al tram de platja que va de la riera de Calonge cap a Torre Valentina.

Les tasques de condicionament de les platges s'han iniciat ara, un cop passada l'època de temporals més forts, per aconseguir que la feina que es fa actualment serveixi ja per la temporada d'estiu.

La neteja i condicionament de les platges té per objectiu posar a punt aquests espais de cares a la temporada turística i també tenir-les condicionades durant la fase actual i les posteriors del desconfinament. L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit permetre de moment les passejades per la platja, si bé n'ha prohibit el bany.