El president del Consell Comarcal del Ripollès assenyala els ''culpables'' de no passar a la fase 1

Colomer diu que ells han fet "les coses bé" i dilluns vinent faran arribar una queixa a Salut

"No és ni lògic ni coherent que ens assimilin amb altres poblacions que tenen una xifra de casos més elevada", lamenta el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer, l'endemà de saber-se que la Generalitat proposarà mantenir la zona 0 de desconfinament, una decisió que serà avalada pel govern de Pedro Sánchez.

La notícia ha caigut com un "gerro d'aigua freda" als sectors econòmics de la comarca com hotels i restauració, segons Colomer, perquè ja estaven preparant una represa progressiva de l'activitat. I afegeix que des del territori no s'entén que tenint unes dades positives, com són 47 casos cada 10.000 habitants, no es pugui passar a la fase 1. I es pregunta: "Si hem fet les coses bé per què no podem passar-hi?". Adverteix que mantenir-los al nivell 0 tindrà conseqüències molt negatives per l'economia de la comarca on molts negocis acumulen més de 50 dies sense ingressos. "Una situació terrible", ha dit.

La setmana passada, ell mateix va criticar que el govern espanyol plantegés la desescalada seguint el model de províncies perquè era un "greuge" pels pobles de muntanya. Defensava que la millor opció seria fer-ho per comarques o municipis perquè són els ens locals els que tenen un millor coneixement del territori. Una opinió que manté alhora que reclama que es tinguin en compte altres paràmetres com la densitat de població i els casos positius de cada lloc per no ajuntar zones on hi ha situacions molt diverses . Creu que s'ha de "sectoritzar" encara més Catalunya basant-se en les dades i no seguint les regions sanitàries.

La setmana vinent hi haurà una reunió del Consell d'Alcaldes del Ripollès on es formularà la queixa que faran arribar a la Conselleria de Salut demanant que rectifiquin i que proposin passar-los al nivell 1. "Rectificar és de savis i què millor que voler una Catalunya sectoritzada i aplicar a cadascú els barems que li toquen", conclou.