Lloret controlarà l'aforament de les platges i les dividirà per gent gran, famílies i adults sense nens

El Gremi Hoteler espera obrir si no hi ha limitacions entre províncies

Lloret de Mar (Selva) controlarà totes les persones que accedeixin a les platges del municipi aquest estiu una vegada comenci la temporada de bany.

A més, regularan l'aforament de persones per evitar massificacions i generar situacions d'inseguretat sanitària. Així ho ha afirmat l'alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, que ha avançat que l'aforament permès anirà variant en funció de l'evolució de la pandèmia.

No només això, el consistori ha preparat una nova mesura per a les dues platges més concorregudes del municipi: la de Lloret i la de Fenals. En aquests dos punts es dividirà la platja en tres sectors diferents: un per a gent gran, un altre per a famílies amb nens i un tercer per a adults que o ve van sols, en parella o amb un grup d'amics.

Dulsat ha afegit que l'aforament de cada sector també "s'anirà corregint segons el dia". L'alcalde ha recordat que no hi ha el mateix tipus de públic entre setmana, on hi ha més grups d'amics o gent gran, que els caps de setmana quan arriben moltes famílies de la zona de Barcelona. Per això preveuen anar canviant els aforaments en previsió del tipus de públic.

Als sectors per a la gent gran també hi haurà doble passarel·la per evitar caigudes a la sorra i instal·laran una línia de vida per ajudar l'entrada a l'aigua de les persones amb mobilitat més reduïda.

Per controlar l'accés hi haurà Agents Cívics i treballadors de Protecció Civil. A la sorra també hi haurà un reforç dels socorristes i altres treballadors. Per tal de poder donar resposta a les necessitats, l'Ajuntament reforçarà el personal de la platja i l'ampliarà a 35 efectius repartits entre les platges.

Guinguetes a la platja i terrasses més espaiades

L'alcalde ha avançat que aquesta temporada d'estiu també hi haurà guinguetes a les platges. Jaume Dulsat ha matisat que estan acabant de detallar "l'encaix legal" de la normativa, ja que estudien rebaixar la taxa que els establiments han de pagar o bé excloure aquest 2020 del contracte de quatre anys que té cada guingueta perquè "no hi haurà el mateix aforament".

Per altra banda, el consistori també està treballant en ampliar la zona de terrasses de bars i restaurants. L'objectiu és mantenir les mateixes taules que tenien fins ara els locals, però espaiant-les més per garantir les distàncies de seguretat. Tot i que ha confessat que és "complicat" poder-ho mantenir en tots els locals, estudiaran diverses propostes.

De moment, els hotels tancats

Tot i que aquest dilluns es podrien obrir els hotels si el territori gironí entra en la fase 1, el president del Gremi d'Hostaleria de Lloret de Mar, Enric Dotras, ha avançat que, de moment, no n'hi haurà cap que obri les seves portes. Tots ells estan a l'espera que hi hagi un protocol d'actuació per part de les autoritats sanitàries i que el BOE especifiqui quines mesures hauran de prendre els negocis. A més, consideren que fins que no es garanteixi la mobilitat entre províncies no hi haurà suficient ocupació com per poder obrir els establiments.

Mentrestant, Dotras ha detallat que tots els treballadors del sector turístic estan rebent formació sobre mesures de seguretat que hauran d'aplicar aquest estiu. Es tracta de conèixer l'ús correcte de tot el material de protecció, com i quan s'hauran de desinfectar els espais i com es pot garantir la distància social. "La formació és el pal de paller", ha afegit el president del gremi.

  • L'alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, anuncia que limitaran l'aforament a les platges
  • Dulsat detalla els tres col·lectius que formaran part de cada sector de platja