Els regidors de Montagut i Oix donen part del salari a famílies vulnerables per la covid-19

Es crea un fons social per a veïns del municipi

Els sis regidors de Montagut i Oix (Garrotxa) i la seva alcaldessa faran una aportació voluntària de les seves retribucions econòmiques que reben com a càrrecs públics a un fons d'emergència social que anirà destinat a les famílies vulnerables del poble. Segons va avançar Ràdio Olot, aquest fons estarà gestionat pel Consorci d'Acció Social de la Garrotxa i, juntament amb l'Ajuntament, es coordinaran per avaluar quins són els casos que es podran atendre.
La seva alcaldessa, Mònica Boix, ha detallat que les aportacions són una decisió personal de cadascú en funció de la seva situació així com els mesos que tenen previst mantenir les donacions. Un regidor i l'alcaldessa cobren el 75% del salari per dedicació parcial mentre que els cinc restants cobren per assistència a plens. Segons Boix, amb aquest gest han volgut aportar el seu gra de sorra veient que la situació "ha sobrepassat a tothom". I subratlla que no creuen que les administracions hagin "fallat" i que ara calgui actuar a títol individual sinó que es tracta de "complementar" les ajudes que hi hauran i assegurar que arriben a tothom que ho necessiti.
 
En aquest municipi de més de 900 habitants, l'afectació del coronavirus no ha estat especialment dura. Segons les dades oficials, hi ha hagut dos casos positius i 21 de sospitosos. Tot i això, l'estat d'alarma ha afectat l'economia de moltes famílies. "Sabem que hi haurà qui ho passa o ho passarà malament si la situació s'allarga perquè es reduiran els seus ingressos i no podran cobrir les necessitats bàsiques", detalla Boix.
 
Des de l'Ajuntament també fan una valoració positiva de com s'ha gestionat fins avui la situació. "Som el municipi més extens de la Garrtxa, amb 93,7 km2 i és difícil de gestionar però creiem que hi ha hagut una molt bona coordinació amb tots els nuclis i veïns i que s'està afrontant de la millor manera possible", afegeix. I anuncia que s'està treballant en un paquet de mesures econòmiques per ajudar a establiments i negocis que han hagut de tancar per l'estat d'alarma.