El subdelegat del govern a Girona afirma que 'no hi ha solució miraculosa' a la prostitució

AraGirona.cat va denunciar l'aparició de prostitució de carretera al Google Street View

'El tema és molt més complex, llarg i difícil de solucionar del que sembla', ha explicat el subdelegat que exposa que el temps acaba demostrant que aquestes aparents 'solucions miraculoses' no posen punt i final a la prostitució. En aquest sentit, afirma que ni un ajuntament ni una policia sols poden acabar amb aquesta situació i que el que cal és 'treballar colze a colze' entre administracions i cossos policials per evitar que hi hagi dones 'extorquides i explotades'. Francisco-Busquets afirma que des del punt de vista legislatiu cal fer una llei que 'deixi els camps més clars del que estan ara' i recorda que, de fet, la prostitució no està prohibida. 'La policia el que fa, que és l'únic que pot fer, és perseguir les xarxes', ha explicat el subdelegat. Francisco-Busquets afirma que la policia espanyola 'no ha d'incrementar la feina' perquè fa 'molts anys que hi estan posant tot el que hi ha de posar i més'.

En relació al macroprostíbul que hi haurà a la Jonquera amb un centenar d'habitacions i aforament per a més de 500 clients i que es construirà tot i l'oposició de l'Ajuntament, Francisco-Busquets ha afirmat que segurament a dins hi treballaran dones extorquides i que el que la policia farà serà intentar que denunciïn la situació i combatre contra les xarxes que es dediquen al tràfic de dones.

El nou comissari de fronteres de la Jonquera, Santiago Lubián, que ha pres possessió del càrrec aquest dimecres, ha explicat que el cos policial el que fa es 'acatar la llei' i que si el macroprostíbul es construeix el que faran serà 'actuar amb totes les nostres competències'. Lubián serà l'encarregat de coordinar la zona fronterera i les prioritats són lluitar contra la immigració il·legal, el tràfic de dones, l'explotació laboral i el tràfic de drogues.

Mà estesa

Francisco-Busquets ha afirmat que tant la policia espanyola com la guàrdia civil estan oberts a col·laborar amb els Mossos d'Esquadra en els punts on creguin que poden fer actuacions plegats en matèria de seguretat ciutadana. El subdelegat respon així a les peticions d'alguns ajuntaments que reclamen que els cossos policials sumin esforços per millorar la seguretat ciutadana. 'Hi hauria d'haver una petició formal per no trepitjar ulls de poll ni ficar-nos on no ens demanen', ha afirmat el subdelegat.

El secretari general d'Interior, Joan Boada, ha recordat aquets mateix dimecres que la seguretat ciutadana és competència dels Mossos d'Esquadra i que fan la feina amb 'eficàcia'. Per tant, descarta que acordin col·laborar amb policia espanyola o guàrdia civil en aquest aspecte. 'Doncs girem full, en això no insistiré, el senyor Boada sap el què diu', ha conclòs Francisco-Busquets.