Google Street View mostra el problema de la prostitució a les carreteres gironines

Moltes vies de la demarcació de Girona apareixen en aquesta aplicació plenes de prostitutes

  • Aquí s'observa com Google ha borrat la prostituta que apareixia a l'anterior imatge © AraGirona.cat
    Aquí s'observa com Google ha borrat la prostituta que apareixia a l'anterior imatge © AraGirona.cat
  • Al trencant de Vilademuls també hi apareixen prostitutes © AraGirona.cat
    Al trencant de Vilademuls també hi apareixen prostitutes © AraGirona.cat
  • Imatge propera al municipi de Vilajoan que també apareix en una web mexicana © AraGirona.cat
    Imatge propera al municipi de Vilajoan que també apareix en una web mexicana © AraGirona.cat
  • Exemple de la N-II a l'alçada de Sant Julià de Ramis © AraGirona.cat
    Exemple de la N-II a l'alçada de Sant Julià de Ramis © AraGirona.cat
Qualsevol persona des de casa seva pot fer un recorregut virtual de Girona fins a Figueres passant per la N-II. En aquest trajecte de només 43 quilòmetres, els usuaris es poden topar amb sis prostitutes repartides al llarg del camí i ubicades estratègicament. Aquest fet, deixa una mala imatge del territori, força castigat els darrers anys per la polèmica generada sobre la legalització d'aquesta pràctica que és cada dia més freqüent a les principals vies de la demarcació de Girona. No només això, recentment s'ha posat de moda a diversos portals de la xarxa el cercar prostitutes mitjançant el Google Street View i, en una d'aquestes webs, hi apareixen imatges de la N-II a l'alçada del municipi de Vilajoan (Alt Empordà). Per altra banda, existeixen fòrums que utilitzen les fotografies per a fer comentaris denigrants contra aquestes dones i, en alguna ocasió, els usuaris de les webs han qualificat el territori de ser 'un paradís ple de prostitució divina, a tota hora i a tot arreu'.

Denúncia del col·lectiu Hetaria

El Col·lectiu en Defensa dels Drets de les Prostitutes (HETARIA), considera que la publicació d'aquestes fotografies vulnera el seu dret a l'honor i han demanat a Google que retiri totes les imatges on hi apareixen prostitutes al carrer. En aquest sentit, l'empresa ha assegurat que qualsevol persona pot sol·licitar que se l'elimini només ponsat-se en contacte amb ells. Amb tot, es pot observar com en algunes imatges de carreteres gironines, les dones han estat borrades mitjançant retocs fotogràfics com és el cas de la N-II a l'alçada de Vilademuls.

HETARIA també ha guanyat un altre batalla contra un conegut fòrum d'automoció després de posar-se en contacte amb l'administrador del portal. En aquest, s'encoratjava als usuaris a la recerca i posterior publicació de prostitutes que poguessin trobar al llarg del territori espanyol. Les zones més publicades eren l'àrea urbana de Barcelona, Tarragona i carreteres de la demarcació de Girona.

Intent d'eliminar la prostitució al carrer

L'alcalde de la Jonquera, Jordi Cabezas (CiU), va introduir una nova ordenança el passat 17 de juliol amb intenció de fer desaparèixer la prostitució a peu de carretera mitjançant multes a professionals i clients. Les sancions, incloses a l'Ordenança de Convivència Ciutadana, anaven dels 750 euros la sanció més baixa fins als 3.000 si les noies i els clients practiquen sexe en espais considerats 'sensibles' com són les proximitats de zones esportives o escolars. Inicialment la mesura va tenir èxit i la majoria de prostitutes i proxenetes es van espantar al creure que això els portaria problemes amb la justícia. Amb el temps, però, s'han adonat que no era així i han retornat al municipi per seguir exercint malgrat la Policia Local es posa multes que després no paguen.

Cabezas assegurava el passat divendres 12 de febrer que 'baixarem la guàrdia' però que l'ordenança no es retirarà ja que, a banda del tema de la prostitució, sanciona d'altres activitats com la venta ambulant, molt nombrosa al municipi.