Una sentència obliga l'Ajuntament de la Jonquera a donar permisos per reprendre les obres d'un macroprostíbul

L'alcalde, Jordi Cabezas, assegura que 'acatarà la sentència' però buscarà vies legals per evitar la seva obertura

La sentència del tribunal Superior de Justícia tomba la resolució de l'Ajuntament de la Jonquera i obliga a reprendre les obres del macroprostíbul, que estaven aturades des del 2006. L'alcalde del municipi, Jordi Cabezas ha assegurat que 'acatarà la sentència', però no ha descartat 'buscar d'altres vies jurídiques per impedir que el negoci pugui obrir'. Cabezas s'ha mostrat sorprès amb la sentència del TSJC ja que, segons afirma, 'va en contra dels interessos del municipi de la Jonquera'.

L'any 2002, l'Ajuntament de la Jonquera va donar la llicència d'obres per construir un edifici al polígon Mas Morató, tot i que el seu promotor (la societat La Vimetera SL) no havia especificat a què es dedicaria. Segons l'alcalde del municipi, Jordi Cabezas, 'en un principi, semblava que seria un hotel', però sorprenentment, l'any 2005 va arribar una nova petició al consistori perquè l'interior de l'edifici fos un local on s'hi exercís la prostitució.

L'Ajuntament va denegar el permís basant-se en uns informes del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya, que indicaven que 'el bordell podia provocar problemes de trànsit i també de seguretat'.

La societat que vol fer el negoci, La Vimetera SL, va presentar un recurs al Jutjat Contenciós Administratiu Número 2 de Girona. L'any 2008, el contenciós va donar la raó al consistori i va desestimar el recurs. Per aquest motiu, La Vimetera SL va recórrer aleshores al Tribunal Superior de Justícia i aquest obliga ara a l'Ajuntament de la Jonquera a donar els permisos per reprendre les obres, aturades des del 2006. La sentència, que és ferma, dóna quinze dies al consistori perquè doni la llicència als promotors.

L'advocat del promotor del prostíbul, Lluís Frigola, ha explicat que 'la intenció dels clients és acabar les obres en un termini de tres a cinc mesos, i després, demanar la llicencia d'obertura'. Segons Frigola, és en aquest últim tràmit on hi podria haver conflicte amb l'ajuntament, ja que el consistori va aprovar el mateix 2006 una ordenança municipal que prohibeix la instal·lació de prostíbuls al municipi.

Tot i això, segons l'advocat del promotor del bordell, 'l'ordenança no es podria aplicar, perquè el promotor va demanar la llicència abans que s'aprovés i ara s'hauria de veure si l'ordenança té efectes retroactius'. Es preveu que el macroprostíbul tingui un centenar d'habitacions i capacitat per a unes 558 persones. Inicialment, el promotor pretenia que l'aforament del local fos de 1.262 persones, però més endavant va reduir aquesta xifra a la meitat.

El propietari del macroprostíbul és el mateix dels locals Edén de Fontcoberta i Eclipse de Mont-ras. Precisament, aquest empresari té oberta una causa judicial d'ençà que la policia estatal va fer una batuda als locals i el va detenir en relació a una suposada xarxa de tràfic de dones brasileres.

A 100 metres d'un centre comercial

D'altra banda, l'alcalde de la Jonquera, Jordi Cabezas, ha explicat que fa uns anys el polígon Mas Morató estava desert, però que 'justament ara s'està desenvolupant econòmicament'. En els propers mesos, a uns 100 metres de l'edifici, s'obrirà un centre comercial de 20.000 metres quadrats, i per això Cabezas ha remarcat que 'no és ni el moment ni el lloc per tenir un prostíbul d'aquestes característiques'.
  • L'alcalde de la Jonquera, Jordi Cabezas, explica que la sentència del Tribunal Superior de Justícia els ha sorprès, ja que va en contra dels interessos del municipi de la Jonquera (ACN)