El Síndic de Greuges obre una actuació d'ofici pel tancament del centre de menors de Girona

El PSC demanarà la comparaixença de la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal

Per la seva banda, el responsable de Funció Pública d'UGT, Xavier Casas, ha criticat la Conselleria de Justícia per voler "fabricar un Guantánamo a la catalana", amb "l'amuntegament" de menors en els centres que quedin oberts, ja que, segons ell, arribaran a concentrar-se quatre menors per dormitori. Això provocaria "una situació molt contrària a la idea de reinserció que exigeixen aquests centres". "Això és el que està fabricant aquest govern, que està desmantellant a tort i a dret i sense cap ordre", ha criticat.

Això suposa passar "de l'asuteritat a la misèria". "Al final, d'aquest autogovern només quedaran els autogovernants", ha afegit.

Compareixença de Bozal

El Partit Socialista de Catalunya demanarà la compareixença de la consellera de justícia, Pilar Fernández Bozal, perquè doni explicacions sobre el tancament del centre. La diputada Marina Geli alerta que la decisió i el canvi de model que proposa el Govern pot tenir “costos socials greus”. Geli va formular un plec de preguntes per escrit al Govern, el 2 de març passat, alertada per la possibilitat del tancament, i va contactar amb el Departament.

Justícia, en una conversa informal, li va negar que hagués planejat tancar el centre. La diputada, que no ha rebut resposta per escrit a les preguntes que va formular, sosté que els arguments de la Conselleria són “difícilment creíbles”. A Girona, els advocats, la jutgessa de menors, la fiscalia i els treballadors, demanen que el Govern reconsideri el tancament.