Dos anys i mig de presó per intentar matar l'ex de la seva parella amb un ganivet i un martell

La fiscal rebaixa la pena per un intent d'homicidi perquè l'home consumia alcohol i drogues de forma abusiva

El processat, Miguel Molina, ha admès que feia temps que tenia mala relació amb la víctima perquè era l'ex de la seva parella i tenien disputes relacionades amb la custòdia dels fills. Aquesta enemistat va anar a més i el 16 de juliol del 2010 els dos homes van discutir acaloradament per telèfon fins que l'acusat va amenaçar la víctima amb matar-la.

L'endemà, el 17 de juliol, cap a les 11 del matí la víctima es dirigia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Blanes per denunciar les amenaces quan va rebre una altra trucada de l'acusat. Quan li va dir que l'anava a denunciar, el processat va decidir anar-lo a buscar. Va agafar el seu camió i es va dirigir cap al carrer Espronceda de Blanes. Quan va baixar del vehicle, duia un ganivet a una mà i un martell a l'altra i es va abraonar sobre la víctima amb la intenció de clavar-li el ganivet.

La víctima va aconseguir esquivar un parell de vegades les envestides de l'acusat, però al final va caure a terra quan intentava fugir i Molina li va clavar el ganivet sota el pit mentre li deia "et mataré". El processat ha assegurat que en el moment dels fets anava molt begut i havia consumit droga i que "no recorda massa bé" què va passar.

A conseqüència de l'atac, la víctima va patir una ferida incisa de 2 centímetres al pectoral dret, una ferida que si hagués estat més profunda hauria afectat la cavitat toràcica i li hauria provocat un pneumotòrax. De fet, tot i que ha explicat que en el moment de l'agressió no era conscient del que feia, l'acusat ha admès que sap que el pit és una zona vital i que el podria haver matat.

Miguel Molina, que està en presó preventiva des del 19 de juliol del 2010, s'enfrontava inicialment a una pena de 9 anys de presó per un delicte d'homicidi en grau de temptativa. Fiscalia i defensa han sol·licitat 2 anys i mig de condemna tenint en compte que ha reconegut els fets i que consumia drogues i alcohol de forma abusiva. Com que ja ha complert bona part de la condemna durant la presó preventiva, el seu advocat demanarà en els pròxims dies que el deixin en llibertat.

En matèria de responsabilitat civil, indemnitzarà la víctima amb 550 euros per les lesions i amb 2.450 euros per les seqüeles.