Mossos de Girona contra les retallades recapten uns 500 quilos d'aliments per a Càritas

Primer van fer una marató de donació de sang i ara han organitzat un gran recapte per protestar de forma solidària

Fa tres mesos, un grup d'agents de l'àrea de seguretat ciutadana de la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Girona va organitzar una marató de donacions de sang com una manera solidària i original de mostrar el seu rebuig a les retallades mentre demostraven públicament la seva voluntat de servei i contribució a la societat.

Els agents van començar a organitzar-se a través de les xarxes socials i van fer enviaments massius de correus electrònics explicant la iniciativa a altres agents de totes les comarques gironines, que es van bolcar en la iniciativa. El dia de Sant Jordi va començar la segona mobilització d'aquest grup d'agents que, en aquesta ocasió, han organitzat un gran recapte d'aliments per a Càritas Diocesana.

Fins ahir mateix, hi ha hagut 11 punts de recollida, un a cada comissaria de la regió policial de Girona. La campanya ha tingut el lema '1 mosso=1 quilo, donem el menjar no ens el treguin' i la intenció ha estat que cada agent col·laborés amb un quilo de productes bàsics per als més desafavorits.

La campanya ha acabat amb uns 500 quilos d'aliments i productes d'higiene personal recaptats, una xifra que fa que els organitzadors qualifiquin la iniciativa "d'èxit". Ahir al matí, el personal de Càritas va començar a recollir el material de cada comissaria.

Els agents han recordat que l'objectiu de 'Mossos en lluita' és mostrar que estan "descontents amb les fortíssimes retallades que s'està aplicant des de les administracions" i que han decidit "canalitzar" aquest malestar "ajudant els més necessitats perquè els Mossos són gent de servei".