Mossos de Girona protesten contra les retallades amb una recollida solidària d'aliments

Els agents han situat 11 punts de recollida a la regió policial de Girona sota el lema 'Donem el menjar abans que ens el treguin'

Fa dos mesos, un grup d'agents de l'àrea de seguretat ciutadana de la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Girona van emprendre la iniciativa d'organitzar una marató de donacions de sang com una bona manera per fer sentir les seves reivindicacions mentre demostraven públicament la seva voluntat de servei i contribució a la societat.

Els agents van començar a organitzar-se a través de les xarxes socials i van fer enviaments massius de correus electrònics explicant la iniciativa a altres agents de totes les comarques gironines, que es van bolcar en la iniciativa. Ara, aquest mateix grup d'agents que remarca que no estan lligats a cap sindicat, ha organitzat una nova campanya solidària i, alhora, reivindicativa.

En aquesta ocasió, han organitzat un gran recapte d'aliments que, després, destinaran als més desafavorits. La campanya comença dilluns i durarà unes tres setmanes, fins el 15 de març. Han situat 11 punts de recollida, un a cada comissaria de la regió policial de Girona i demanen a cada agent que aporti 1 quilo de menjar per ajudar "aquelles persones que ho estan passant molt malament a causa de la crisi". La campanya té el lema '1 mosso=1 quilo, donem el menjar no ens el treguin'.

Els aliments que demanen són galetes, farina, llegums seques o en conserva com cigrons, mongetes o llentia, tonyina i sardina en conserva, llet, oli o també productes d'higiene com xampú o sabó. Una vegada acabada la campanya, el dia 15, Càritas Diocesana passarà a recollir els aliments i els destinarà a persones necessitades. "Esperem una resposta massiva de tots els companys. És una bona manera de demostrar l'esperit solidari dels agents amb els més desafavorits", ressalta aquest grup de mossos.