Pares del CEIP Breda no duran els fills a escola per les agressions d'un alumne als seus fills

El nen ha arribat a trencar les dents a un noi, empentar i provocar ferides a la resta de companys de classe

Els pares asseguren que els conflictes amb aquesta alumne s'arrosseguen des de que aquest noi va començar l'educació infantil al centre. Segons ha explicat el portaveu dels pares afectats, Marc Jaumandreu, el noi 'es creua' i de cop comença a repartir puntades de peu i empentes a qui té més a prop. Amb el pas dels anys, els pares asseguren que les agressions 's'han convertit en quotidianes' i que els alumnes tenen por d'anar a classe perquè poden ser víctimes d'agressions en qualsevol moment inesperat.

El trastorn que pateix l'alumne li va ser diagnosticat tot just l'any passat i, malgrat pren mediació, els pares reconeixen que la situació no ha millorat. Durant els cinc anys que fa que dura el conflicte, el CEIP Montseny ha intentat, amb els recursos propis, poder 'controlar' la situació però ara s'han vist desbordats. 'No pot ser que els nostres fills vagin amb por a classe', denuncia Jaumeandreu que alerta que 'qualsevol dia hi pot haver un desastre a l'escola'. 'El noi posa en perill la integritat física dels alumnes, professors i, fins i tot, del propi alumne afectat', recull una carta que els pares han escrit per denunciar la situació.

Volen més mesures d'Educació


Segons han explicat els pares, el Departament d'Educació és coneixedor del problema que es viu a l'escola i s'ha reunit amb els pares i mestres en alguna ocasió. Però les solucions que els ha donat no han estat suficients, segons denuncia la presidenta de l'AMPA, Eva Lozano.

Segons ha explicat Lozano, el departament va destinar una vetlladora a l'escola perquè fes un seguiment de prop de l'alumne de 9 a 12 del migdia diàriament. 'Aquesta mesura no és suficient perquè l'alumne es pot mostrar agressiu en qualsevol moment, com les entrades o sortides del centre', ha explicat. Aquest curs, el departament va concedir una mestra de reforç al centre i la direcció, conscient dels problemes que hi ha a quart curs, la va destinar a vigilar l'alumne que pateix el trastorn de conducta. Ara bé, aquesta mestra ha demanat la reducció de jornada per maternitat i torna a haver-hi un descobert en el seguiment del noi. Al ser una mestra de reforç, ningú la pot substituir.

'Ens havien garantit un seguiment integral que no s'està donant', lamenta el portaveu dels pares, Marca Jaumeandreu que ha deixat clar que les mesures de protestes van adreçades al Departament d'Educació i que mai són en contra de l'alumne conflictiu. 'La protesta no és contra cap alumnes sinó contra el Departament d'Educació, ja que no atén el problema dels nostres fills agredits ni del propi alumne que pateix el trastorn, que també té dret a rebre una atenció adequada a la seva situació', recull l'escrit que han elaborat els pares.

Jaumeandreu ha reconegut que hi ha 'tibantor' entre els pares de quart curs i la família de l'alumne que pateix el trastorn però que entenen que les mesures de pressió que han iniciat van en la direcció de 'buscar una solució per tothom'. 'Sembla lleig dir-ho però estaríem més tranquils si aquest alumne tingués una escolarització en un centre especial per atendre les seves necessitats', ha dit Jaumeandreu.

Amb vistes al proper dilluns 22, el portaveu dels pares ha indicat que estan pensant en reunir tots els alumnes que no aniran a classe al centre cívic on prepararan activitats paral·leles amb monitores perquè els nens passin el dia com si fossin a l'escola. 'No volem desecolaritzar els nostres fills sinó demanar mesures a Educació', ha remarcat. 
  • El portaveu dels pares afectats, Marc Jaumandreu, explica com es comporta l'alumne afectat pel trastorn amb la resta dels alumnes