Una educadora que va denunciar maltractaments a la llar d'infants agafa la baixa pressionada

La denúncia assegura que lligaven els nens a les cadires, no els donaven aigua en tot el dia i els insultaven

És una de les educadores que ha denunciat que algunes de les monitores de l'escola bressol Els Escarlets haurien maltractat els alumnes. Entre algunes d'aquestes males pràctiques, les educadores asseguren que lligaven a la cadira els nens que es portaven malament, no els hi donaven aigua en tot el dia o els insultaven i ridicultizaven. Segons les declaracions policials, que ha fet públiques aquest dimarts la cadena SER, fins i tot un dels nens es va desmaiar per un cop de calor perquè no li havien donat aigua i estava deshidratat.

En aquestes declaracions policials, les educadores denuncien que donaven tres quarts d'hora als infants per dinar i, si no ho aconseguien, els obligaven a empassar-se el menjar tapant-se el nas. Una altra de les 'males pràctiques' era no canviar els bolquers molls durant dues hores perquè els nens aprenguessin a no fer-se pipí.

En la declaració també parlen de casos concrets com el cas d'un nen d'un any i mig que no parava de vomitar i plorar. Una de les educadores el va agafar pels braços i el va llançar fins a vuit vegades contra terra. Segons ha informat cadena SER, no va parar fins que una altra educadora se'l va endur per tranquilitzar-lo.

A més, les educadores també afirmen que a les que no seguien el mètode els hi deien que mimaven els nens perquè el que necessitaven era disciplina. En la declaració, també afirmen que llançaven aigua als nens que s'adormien i els insultaven. Una altra de les pràctiques era dir als nens que els seus pares no els estimaven quan feien tard a l'hora d'anar-los a buscar.