Els pares de la llar d'infants de Sant Gregori demanen esclarir si hi han maltractaments al centre

Asseguren que el tracte amb els seus fills és correcte i que no han rebut cap queixa per part seva

Alguns dels pares que porten els seus fills a l'escola bressol Els Escarlets de Sant Gregori, creuen que el tractament de les educadores envers els infants és correcte i que no tenen constància de cap mala pràctica. Malgrat això, veuen 'sospitós' que la directora del centre hagi presentat la seva dimissió.

Una de les mares, la Nuri, explica que està 'molt contenta amb les educadores que té el seu fill', tot i que creu que 'alguna cosa ha passat', i per això demana 'que se'ls doni respostes'. Una altra mare, la Mª Dolors, explica que 'no es creu res del que s'està dient' i remarca que 'confia plenament en les educadores del centre'. La Loli, una altra mare, també es mostra contenta amb les educadores tot i que explica que la dimissió de la directora deixa entreveure que ha passat alguna cosa. D'altra banda, en Joan, que porta el seu fill a l'escola bressol, destaca que es podria tractar 'd'un malentès laboral entre educadores'.

La fins ara directora, que feia un any que estava en el càrrec, va dimitir aquest cap de setmana i des d'aquest dilluns ja no porta la direcció del centre. Segons sembla, va dimitir pel clima de desconfiança que s'havia creat arran de la denúncia per suposats maltractaments. Tot i això, la fins ara directora no marxarà del centre sinó que hi seguirà treballant en la seva tasca d'educadora. Qui ocuparà el nou càrrec serà una educadora de l'escola bressol que havia estat de baixa per maternitat i que no ha estat present en aquest procés.

Aquest dilluns el matí, l'alcalde de Sant Gregori, Jordi Noguer i la regidora d'educació del municipi, Concepció Torrado, han estat presents a l'escola bressol tot i que no han volgut fer declaracions a l'ACN.

Des de l'ajuntament s'ha acordat que Torrado estarà físicament al centre fins que s'aclareixin els fets. A més, l'ajuntament ha contractat un equip pedagògic extern perquè doni suport a educadores, pares i alumnes.

Reunió amb l'acalde


Els pares dels alumnes de la llar d'infants Els Escarlets es van reunir el divendres amb l'alcalde, Jordi Noguer, a la mateixa llar per conèixer els detalls del cas que va saltar a la llum aquest mateix dia. Els Mossos d'Esquadra van rebre una denúncia en què es posen de manifest suposats maltractaments o males pràctiques –des de l'ajuntament es nega que siguin físics o sexuals- d'algunes de les educadores del centre envers als infants.

Al centre hi van una vuitantena d'alumnes de 0 a 3 anys tant de Sant Gregori com de la resta dels municipis pròxims i aquesta notícia va esverar als pares. Per això, durant la reunió -on hi havia representants municipals d'altres localitats veïnes- l'alcalde va voler explicar als pares les mesures que s'han aplicat mentre no es coneixen més detalls del cas, ja que el jutjat que tramita la denúncia ha decretat secret de sumari.
  • Una de les mares, la Nuri, explica que està contenta amb les educadores del seu fill però creu que alguna cosa ha passat i demana que s'aclareixin els fets