Aquestes són les normes per poder passejar i fer esport a partir de dissabte

El ministre Illa les ha desgranat aquesta tarda

El Ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat aquesta tarda quines són les condicions aplicables a partir del dissabte 2 de maig quan es permetrà als ciutadans sortir a passejar o practicar esport de forma individual.

El socialista ha apuntat que les activitats esportives caldrà fer-les de forma individual i no es podrà sortir del municipi on es resideix. Pel que fa als els passejos aquests es podran fer un cop al dia, amb aquelles persones amb que es conviu o bé amb una cuidadora si és una persona dependent o bé sol a una distància màxima d'un quilòmetre de l'habitatge.

El govern ha dividit el dia en dues franges per a practicar esport i passejar: De sis a deu del matí o bé de vuit del vespre a onze de la nit.

Pel que fa a les persones dependents, que requereixen d'una cuidadora o han d'anar acompanyats i els majors de 70 anys, se'ls ha reservat dues franges més; de deu del matí a dotze del migdia i de set de la tarda a vuit del vespre.

Els passejos autoritzats per a fer amb menors de 14 anys s'han limitat a una franja compresa entre les dotze del migdia i les set de la tarda.

Illa ha comentat una excepció per a tots aquells municipis amb menys de 5.000 habitants on no hi haurà franges i es podrà sortir a qualsevol hora.

Tots aquests detalls apareixeran publicats al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) de demà i posteriorment s'editarà una guia informativa amb una secció de preguntes freqüents.