Salt compra 50 ordinadors per cedir temporalment a alumnes durant el tercer trimestre virtual

L'aportació municipal també inclourà la connexió a Internet

L'Ajuntament de Salt (Gironès) ha aprovat la compra de 50 ordinadors per cedir-los temporalment entre aquell alumnat del municipi que no disposa de cap dispositiu per poder seguir el tercer trimestre escolar de formar virtual.
El consistori també garantirà la connexió a Internet a través d'aquests aparells i la distribució es durà a terme de forma coordinada amb els centres escolars de la vila, un cop es faci efectiva l'adquisició. La compra d'aquets ordinadors complementarà el repartiment de dispositius i connexions al qual s'ha compromès el Departament d'Educació per evitar la bretxa digital entre els alumnes que no en tinguin a casa.
 
En un comunicat, el regidor d'Educació de Salt, Fermí Cunill, concreta que el repartiment d'aquests 50 dispositius es farà, majoritàriament, a alumnes de primària: "El farem de forma coordinada amb els centres escolars i les famílies".
 
"Continuem lluitant per evitar que cap alumne es quedi enrere i per, en definitiva, reduir la bretxa digital a Salt per desenvolupar, de la forma més normalitzada que es pugui, el tercer trimestre escolar des de casa", afegeix Cunill.
 
D'altra banda, l'ajuntament continua col·laborant amb els centres escolars per fer arribar a totes les famílies els dossiers amb material educatiu, un repartiment que en molts casos es fa de forma directa al domicili. També segueixen donant suport logístic a les escoles i instituts quan organitzen jornades als seus centres per repartir material. En aquesta línia, aquest proper dimecres 6 de maig, donaran un cop de mà a La Farga per repartir material a 250 famílies.