Olot continua amb la campanya de control de població de gavians

Demanen als particulars que avisin el SIGMA si detecten nius als terrats

L'Ajuntament d'Olot (Garrotxa) informa que la situació d'emergència sanitària no impedirà continuar amb la campanya de control de la població de gavià argentat. Es tracta d'una espècie colonitzadora que genera molèsties als veïns pels crits i l'agressivitat de les parelles adultes quan protegeixen els nius.
A partir dels mesos de març i abril comença la cria i és el moment en què s'actua fer-ne el control des del SIGMA. Una empresa especialitzada aplica la tècnica de punció dels ous durant els primers estadis d’incubació per evitar la desclosa dels polls. Aquest any ho farà amb mesures de seguretat extraordinàries per garantir la seguretat dels les veïns de les llars on s'hagi d'actuar.
 
A Olot ja es van realitzar les primeres actuacions de control ldel gavià argentat ’any 2009 i s'ha continuat fins avui. En els últims anys s'han fet una mitjana de 30 puncions anuals. Tot i aquest esforç de control, la població d’aquesta au ha anat en augment. "Tenint en compte la importància de poder controlar el màxim de nius possibles, i la dificultat de poder fer una cerca exhaustiva pels teulats de la ciutat, els avisos ciutadans esdevenen una eina molt valuosa per conèixer la ubicació de nous nius", detallen des de l'Ajuntament en un comunicat. És per això que demanen col·laboració ciutadana i que informin el consorci SIGMA si en detecten.
 
També es recomana que en aquelles zones amb presència de gavià es revisin les teulades i es mantinguin netes i en bon estat. També s'aconsella instal·lar elements com punxes o filats tensats per evitar que s'hi estableixin. D'altra banda, cal evitar l’accés dels gavians a les deixalles orgàniques com contenidors oberts o acumulacions de restes de menjar a l’exterior.