Girona i la Fundació Drissa mantindran en funcionament els horts escolars per abastir La Sopa

Els espais estaran a punt per quan hi tornin els infants

L'Ajuntament de Girona ha arribat a un acord amb la Fundació Drissa per mantenir en funcionament els horts escolars durant el confinament. A partir d’avui, personal d’aquesta entitat sense ànim de lucre treballarà en els horts dels nou centres educatius que participen al projecte “Aprendre a l’hort de l’escola”. Així, els espais de cultiu estaran a punt perquè els infants en puguin gaudir quan tornin al seu centre.

L’acord entre el consistori i la Fundació permetrà també seguir cultivant aliments, que es destinaran a col·lectius vulnerables. En aquest sentit, Drissa portarà la collita d’hortalisses de les properes setmanes al Centre d’Acolliment i Serveis Socials La Sopa que, entre altres serveis, serveix àpats a les persones sense sostre de la ciutat. Els horts escolars que formen part de la iniciativa són els de les escoles Àgora, El Bosc de la Pabordia, Montfalgars, Dalmau Carles, Carme Auguet, Domeny, Vila-roja i Font de l’Abella de Girona, i l’escola 9 de Quart.

“Aprendre a l’hort de l’escola” és un projecte educatiu inclusiu i integrador, inclòs en el programa de recursos educatius de l’Ajuntament de Girona, i que compta amb la participació d’alumnat de la ciutat, de treballadors i treballadores de la Fundació Drissa i de gent gran voluntària de la Fundació Bancària “La Caixa”.