''Vergonya de pares irresponsables''; la xarxa explota contra els que no segueixen les normes

Avui els infants han pogut sortir a passejar amb un progenitor

"Milions de pares irresponsables avui al carrer", "Vergonya de pares", "Si això ha passat avui amb els pares, que passarà quan obrin bars i terrasses?", "Realment vergonyós, però la culpa no és dels nens", "No sé qui són més inconscients, si els pares o la ingenuïtat de la classe política". Aquests són un petit exemple dels centenars de missatges que omplen les xarxes socials després de veure com alguns pares es saltaven les normes de seguretat a l'hora de treure els seus fills al carrer.

Als passejos i les platges de les comarques gironines han tingut aquest diumenge un aspecte ben diferent al de les darreres setmanes. A les nou del matí, al passeig del Mar de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), la majoria de vianants eren persones que anaven a comprar o bé treien el gos. Cap a les deu, s'ha animat i ja es podien veure alguns menors pel carrer. Ha estat cap al migdia quan l'afluència de pares i fills ha estat més notòria.

En la majoria dels casos es guardava la distància de seguretat però en d'altres no era així. Aquest fet ha generat les ires dels usuaris que temen un rebrot de coronavirus els propers dies.

Distància sí, però mascareta no

Un des debats més encesos a la xarxa fa referència a l'ús de la mascareta al carrer. Molts dels que han carregat contra els pares entenen que és obligatori (tan pels progenitors com els nens) i indispensable quan en realitat no és així, de la mateixa manera que no cal dur guants. La mesura de seguretat més efectiva, recomanada i obligada és mantenir la distància de seguretat i no compartir les joguines.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat un missatge per Twitter des de la reunió de presidents reiterant les recomanacions que s'han de tenir en compte en sortir al carrer: ús de mascareta pels majors de tres anys, evitar el contacte amb bancs, no menjar ni beure al carrer o mantenir en tot moment els dos metres de distància. El govern català recomana sortir als menors de cinc anys entre les 11 i a la 13, i als més grans entre les 16 i les 18. També ha recordat que ha d'anar un adult amb fins a tres infants.