Sortida esglaonada de pares i fills en els passejos i platges de les comarques de Girona

La majoria ha optat per sortir pels volts del migdia

 • Pla obert del Passeig de Palamós amb dos nens amb un patinet i el seu avi al darrere. Leyre Barceló
  Pla obert del Passeig de Palamós amb dos nens amb un patinet i el seu avi al darrere
  Fotos: Leyre Barceló
 • El passeig de la Bisbal d'Empordà amb nens passejant o amb bicicleta. Leyre Barceló
  El passeig de la Bisbal d'Empordà amb nens passejant o amb bicicleta
  Fotos: Leyre Barceló
 • Pla mitjà de dos nens amb patinets amb el seu avi al Passeig de Palamós. Leyre Barceló
  Pla mitjà de dos nens amb patinets amb el seu avi al Passeig de Palamós
  Fotos: Leyre Barceló

El Passeig del Mar de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ha estat un dels llocs preferits pels veïns d'aquesta localitat per passejar amb els petits de la casa. L'Anna hi ha anat a esmorzar amb les seves dues filles. Explica que han sortit ben aviat al matí per tal d'evitar trobar-se amb molta gent. Tant ella com les dues nenes expliquen que s'esperaven poder sortir a passejar i prendre l'aire. "Ha estat un moment molt especial, perquè a casa tenim poques sortides a l'aire lliure i en teníem moltes ganes", assenyala l'Anna.

Tot i això, la seva filla gran, la Maria, explica que quan no poden sortir tampoc s'avorreixen però té clar que prefereix anar a fer una volta. "A casa tenim joguines i podem estar amb els pares", diu la Maria que també espera poder tornar a l'escola per, almenys, poder-se acomiadar dels companys de classe i dels professors.

Pels volts de quarts d'onze del matí ja s'ha començat a notar més moviment a Sant Feliu de Guíxols. En Carles ha sortit amb la seva filla, la Berta i explica que tant pels grans com pels petits la mesura era "molt necessària". "Ells s'acostumen a estar tancats i la veritat és que no hem tingut cap problema, però avui quan s'ha llevat i sabia que podia sortir s'ha posat ben nerviosa", explica el pare.

En Carles diu que han decidit fer cas de la recomanació de la Generalitat alhora de sortir a fer una passejada amb els petits al matí i els més grans a la tarda. Amb tot, a Sant Feliu la majoria de ciutadans que hi havia al carrer abans del migdia o bé eren compradors que anaven al mercat de productes frescos de la Plaça de l'Ajuntament, o bé persones que treien el gos.

A mesura que s'ha acostat el migdia s'han anat omplint els carrers. El Passeig del Mar de Palamós ha estat un dels llocs on s'han pogut veure més nens i nenes amb els seus pares. Cotxets, pilotes i patinets han canviat la cara d'un espai que les darreres setmanes s'havia buidat pel confinament.

A l'interior, molt ambient

En poblacions interiors de les comarques de Girona la situació ha estat similar. A primera hora han estat pocs els que han sortit al carrer, però al migdia la imatge era molt diferent a la de les darreres setmanes. El Passeig de la Bisbal d'Empordà ha vist com desenes de pares, mares i nens s'hi aplegaven per jugar a pilota, passejar o anar amb bicicleta.

L'helena Aulet ha sortit amb les seves dues filles, l'Aina i la Duna. L'Helena explica que en tenien moltes ganes, però lamenta que el seu home no les hagi pogut acompanyar. "Si estem tot el dia junts a casa, tampoc s'entén massa que només pugui sortir un a acompanyar-les. Però bé, si s'ha de fer així, ho farem", assegura.

L'Aina per la seva banda explica que durant els dies de confinament que no ha pogut sortir han fet manualitats, han decorat els balcons i han caçat cargols en un pati que tenen a casa. Tot i que no s'ha avorrit, diu que tenia moltes ganes de sortir. Una hora després, la mare i les dues filles han tornat cap a casa.